Data actualizării:
Data publicării:

Prăjitura Mamaia. Desertul de vară al momentului. Și tu poți să-l prepari

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: unsplash.com (Aidana Khabdesh)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: unsplash.com (Aidana Khabdesh)

Prăjitura Mamaia poate fi preparată de oricine. Rețeta este foarte ușoară.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

- 250 gr de zahăr
- 200 gr margarină
- 200 gr de faină
- 1 praf de copt
- 5 ouă
- 150 gr nuca măcinată
- coajă de la o lămâie
- dulceaţă de căpşuni

Cum se prepară

Baţi bine margarina cu 100 g zahăr, 4 gălbenuşuri şi 1 ou. Adaugi făina amestecată cu 1 praf de copt şi coaja de lămâie. Amesteci şi pui compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coci 15 minute. Baţi cu mixerul 4 albuşuri, adaugi restul de 150 g zahăr şi 150 g nuci măcinate. Ungi cu dulceaţă prăjitura, torni apoi albuşurile cu nucă şi mai pui la copt încă 15 minute, scrie bucataras.ro.

Vezi și: Plăcintă cu brânză telemea. Cea mai bună gustare

Tortilla cu brânză și piept de pui: un mic dejun delicios și consistent, gata în șapte minute

BONUS: Chec la metru

Ingrediente

Aluat:

10 ouă
1 praf de sare
20 linguri zahăr (375 g)
2 plicuri zahăr vanilinat (8 g/plic)
esenţă de vanilie
550 g făină
1 plic de praf de copt (10 g)
30 g cacao
2 linguri apă
esenţă de rom

Cremă:

3 ouă
250 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilinat (8 g/plic)
esenţă de vanilie
150 g făină
1 l lapte
250 g unt

Pentru decor:

150 g ciocolată cu rom
2 linguri apă
2 linguri cu nucă de cocos rasă

Vezi și: Ții post, dar ți-e poftă de dulce? Iată ce poți pregăti după o rețetă tradițională, cu ingrediente pe care probabil le ai deja

Cum se prepară

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se mixează apoi cu zahărul şi zahărul vanilinat până când devin ca o bezea. Se adaugă gălbenuşurile şi esenţa de vanilie şi se omogenizează. Se încorporează făina şi praful de copt, amestecând uşor, de jos în sus, cu o spatulă de silicon. Se dă drumul la cuptor pentru a se încălzi.

Se toarnă circa jumătate din aluat într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt. În cealaltă jumătate de aluat se pun cacaua, apa şi esenţa de rom şi se amestecă uşor. Se pune apoi aluatul obţinut într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt.

Se bagă tăvile la cuptor până când checurile trec de testul scobitorii. După ce checurile se răcesc, se începe prepararea cremei. Se pune o cratiţă cu apă la foc. Într-o altă cratiţa se mixează ouăle cu zahărul, zahărul vanilinat şi esenţa de vanilie. Se încorporează faină, apoi laptele. Se adauga untul tăiat bucăţele şi se pune cratiţa pe baie de abur. Se mesteca continuu în ea cu un ţel până când crema se îngroaşă.

Checurile se taie felii. Fiecare felie de chec se unge cu cremă. Feliile se lipesc între ele alternând culorile şi formând două noi checuri.

*Se pot pune feliile de chec şi într-un singur chec, dacă aveţi pe ce să îl aşezaţi. De aici şi denumirea de chec la metru.

Cu crema rămasă se ung checurile pe deasupra şi pe laterale. Se topeşte ciocolata cu două linguri de apă şi se pune peste checuri. Se presară nucă de cocos pe deasupra. Prăjitură Trenuleţ se pune la frigider şi se serveşte a doua zi. Feliile se taie oblic, începând cu un colţ.

Vezi și: Papanași moldovenești, rețeta. Nu au nicio legătură cu cei pe care îi știi tu

Bougatsa, plăcintă grecească umplută cu cremă de vanilie. Cel mai bun desert

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel