Data actualizării:
Data publicării:

Prăjitura Malaga, rețeta. Desertul aromat cu bezea, ciocolată și rom

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Părjitura Malaga este un desert plin de aromă, care va face senzație, chit că vorbim de o onomastică sau o masă în familie.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

Blat:

3 ouă
150 g zahăr
75 ml ulei
200 g făină
1/2 pliculeţ praf de copt

Bezea:

4 albuşuri
6 linguri cu zahăr
4 linguri cu vârf cu nucă măcinată
Glazură:

150 ml frişcă lichidă
100 g ciocolată

Crema:

1 plic praf Creme Ole de vanilie
200 ml frişcă lichidă
150 ml lapte
100 g stafide
1/2 sticluţă esenţă de rom
1 /2 sticluţă esenţă de vanilie

Sirop:

250 ml apă

Vezi și: Prăjitura Garash, rețeta. Desertul bulgăresc excepțional, în topul unei publicații străine

Cum se prepară prăjitura Malaga

Se prepară aluatul pentru blat: Se mixează ouăle întregi cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se mixează în continuare. Se cerne făina împreună cu praful de copt şi se încorporează în crema de ou. Se pune aluatul în tava de 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt şi deasupra lui se pune compoziţia de bezea crudă (albuşuri bătute spumă tare cu zahăr, apoi se adaugă nuca), scrie bucataras.ro.

Se pune tava la cuptor la foc mic pentru cca. o oră. Când e gata se lasă la răcit, apoi se taie în două pe lungime şi se însiropează cu siropul preparat din apă şi miere ( se toarnă în tavă, nu peste bezea şi astfel îşi trage blatul singur siropul).

Se prepară glazura, topind ciocolata în frişca lichidă pe foc mic. Se glazurează cele două jumătăţi de blat cu toată glazura.

Se montează tortul într-o formă de cozonac tapetată cu folie de plastic, astfel: se pune jumătate de blat însiropat şi glazurat, apoi toată crema (se amestecă frişca lichidă cu laptele, apoi se adaugă praful de cremă şi stafidele înmuiate în esenţe cu tot cu lichidul rămas) şi celălalt blat cu glazura în jos, adică peste cremă. Se dă la rece până a doua zi când se îmbracă în frişcă şi se ornează cu ciocolată rasă sau nucă măcinată.

Vezi și: Rețeta de scovergi de pe vremea bunicii. Gustul autentic de altădată!

BONUS: Gogoși libaneze

Ingrediente

- 8 căni făină
- 1 l iaurt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 500 ml de ulei pentru prăjit
- sirop făcut din părţi egale de apă şi zahăr (sau 200 gr de zahăr pudră).

Cum se prepară

Făina se amesteca cu iaurtul şi bicarbonatul şi se bat bine 2-3 minute cu furculiţa, retete-online.ro. Într-o oală sau un vas mai adânc se pune uleiul pentru a prăji gogoşile într-o baie de ulei. Se încălzeşte baia de ulei bine şi se ia cu o linguriţă câte puţin din aluat, punându-l în uleiul încins.

Bilele se vor umfla repede şi vor rezulta gogoşi mici. Se scot de îndată ce se coc. Se pun pe o hârtie absorbantă să se scurgă, apoi se toarnă peste ele siropul gros de zahăr, rece. Se servesc fierbinţi. Se pot tăvăli prin zahăr pudră, în loc de a le însiropa, în funcție de preferințele celor care le servesc. Sunt absolut delicioase!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel