Prăjitura lui Moș Nicolae. Rețeta specială de sărbătoare
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
De Sfântul Nicolae sau Moș Nicolae, poți prepara o prăjitură specială, care va fi adorată de cei dragi. Iată cum se prepară Prăjitura lui "Moș Nicolae".

Ingrediente

150 g unt
150 g zahăr
2 lingurițe mirodenii pentru turtă dulce
4 ouă
200 g făină
1 plic praf de copt
100 g pudră de migdale
zahăr pudră

Cum se prepară prăjitura lui Moș Nicolae

Înainte de a te apuca de prepararea prăjiturii, aprinde cuptorul. Amestecă bine untul cu zahărul și mirodeniile. Adaugă apoi ouăle, unul câte unul, și încorporează-le bine. La sfârșit, adaugă făina, praful de copt și pudra de migdale, potrivit avantaje.ro. Unge cu unt o formă de guguluf. Adaugă compoziția și introdu recipientul în cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute. Las-o să se coacă la foc mediu. După ce ai scos-o din cuptor, las-o să se răcească înainte de a o scoate din formă. Înainte de a o servi, presară deasupra zahăr pudră. 

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae

În ziua Sfântului Nicolae este bine să fii darnic şi iubitor cu cei din jurul tău. Zgârcenia nu doar că este considerată un păcat, dar îl mânie pe Sfântul săracilor, iar singurul cadou pe care l-ai putea primi la anul ar fi o nuieluşă. În ziua Sfântului Nicolae, nu este bine să te cerţi cu nimeni. Se spune că persoanele care au chef de scandal în această zi sfântă, vor avea un Crăciun nefericit în familie. Primul lucru pe care trebuie să îl faci în dimineaţă zilei de 6 Decembrie este să oferi un cadou unui sărman. Orice cadou simbolic, chiar şi un covrig, îi va însenina ziua celui sărman.

Sfântul Nicolae, 6 decembrie. Ce nu trebuie să faci. Nu se spală, nici de mână şi nici folosind maşină de spălat. Munca în zi de sărbătoare este considerată o ofensă la adresa sfinţilor şi a lui Dumnezeu. Nu ai voie să treci nepăsător pe lângă necazurile celor din jurul tău. Trebuie să îi linişteşti pe cei care nu o duc tocmai bine în această perioadă.

Sfântul Nicolae, 6 decembrie. Ce nu trebuie să faci. Se spune că Sfântul Nicolae apare pe un cal alb, iar acest cal este simbolizat de prima ninsoare care apare în jurul datei sfântului. Este bine să te speli pe faţă cu zăpada, dacă a nins, pentru că asta aduce prosperitate şi sănătate.

Sfântul Nicolae, 6 decembrie. Ce nu trebuie să faci. Se spune că rugăciunea ajută la înfăptuirea dorinţelor noastre, mai ales dacă este rostită din toată inimă. Ce nu trebuie să faci. În zonele rurale, feciorii satului se organizează în cete şi îşi aleg gazda în casa căreia repetă colindele de Crăciun şi Anul Nou. Aceştia fac repetiţii pentru o serie de alte obiceiuri precum mersul cu Ursul sau cu Capra.

Citește mai multe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel