Data publicării:

Prăjitură, gata într-un minut din câteva ingrediente: o vei face în fiecare zi. Este bestială

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Prăjitură, gata într-un minut din câteva ingrediente - o vei face în fiecare zi. Este bestială. Sursa - pixabay.com
Prăjitură, gata într-un minut din câteva ingrediente - o vei face în fiecare zi. Este bestială. Sursa - pixabay.com

Nu este o glumă, nu vă va lua decât 1 minut să faceți aluatul pentru această prăjitură delicioasă.

Dar surprizele nu se opresc aici: desertul este ușor și oferă doar 140 de calorii. Umpleți prăjitura cu un gem delicios de caise, de preferat fără zahăr adăugat, îndulcit doar cu fructoză, sau cu dulceața ta preferată.

Oferă-le acest desert copiilor și le vei garanta o gustare sănătoasă, autentică și săracă în grăsimi.  

 

Ingredientele de care ai nevoie (zece porții):

 

esență de vanilie,

un iaurt alb,

80 grame de făină,

160 grame de ulei de semințe de floarea soarelui,

60 ml lapte degresat,

80 ml ștevia,

86 grame de praf de copt,

1 ou,

nucă de cocos rasă - după gust.

 

Rețeta pas cu pas

 

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu ulei o tavă de 24 × 11 cm.  Se pune ștevia într-un castron, se adaugă oul și esența de vanilie, apoi cu un tel amestecați bine ingredientele.

Vă place dovleacul? Îl puteți congela și consuma iarna. Ce pași trebuie să urmați

În acest moment, puteți adăuga uleiul încet, fără a înceta să amestecați, apoi iaurtul și laptele. Când amestecul este uniform, adăugați praful de copt și făina. Încorporați-le cu o spatulă pentru a obține un aluat neted și fără cocoloașe.


Mere coapte cu brânză de vaci și prune uscate: sunt incredibil de bune și gata în 7 minute

Se toarnă jumătate din aluat în tava de copt, se nivelează suprafața și se face cu o lingură un al doilea strat de dulceață. Apoi dulceața se acoperă cu aluatul rămas și se coace o jumătate de oră.

Faceți testul cu scobitoarea și scoateți prăjitura din cuptor dacă este gata. Ungeți suprafața cu dulceață și decorați cu nucă de cocos. Lăsați desertul să se răcească și apoi savurați-l. Este o minune!

 

 

BONUS. Plăcintă cu mere fără aluat: o rețetă simplă, rapidă și gustoasă. Succesul va fi garantat

 

Un desert care nu se demodează niciodată este plăcinta cu mere fără aluat. Vă oferim azi o rețetă simplă și rapidă, foarte gustoasă!

Plăcinta cu mere a fost întotdeauna un clasic îndrăgit care place tuturor. Este una dintre acele rețete pe care le-am învățat de la bunica să le preparăm, bucurându-ne de mirosul irezistibil care ieșea din cuptor. 

Salată din 4 ingrediente, gata în 10 minute: are un gust extrem de interesant și este și sățioasă

Dacă nu vrei să renunți la gustul unic al merelor, iată deliciul care nu trebuie ratat. Se face într-o clipa și este cea mai simplă plăcintă cu mere care există.

 

Să vedem de ce avem nevoie:

1 rulou de foietaj;

2 mere;

zahăr brun după cum este necesar;

gem la alegere;

suc de 1 lămâie;

zahăr pudră.

 

Prepararea

 

Ungem bine cu ulei sau tapetam cu hârtie o tavă de copt. Întindem aluatul în interior și ridicăm marginile pe pereții tăvii. Acoperim aluatul cu gemul ales.

Merele trebuie spălate, curățate de coajă și cotor. Tăiem apoi merele curățate în felii, pe care trebuie să le stropim cu suc de lămâie și o zahăr pudră. Aranjam merele peste gem, astfel încât să-l acopere complet. Se presară acum zahar brun si se da la cuptor la 180 de grade.

Pulpe de pui cu măsline și lămâie fiartă: rețeta marocană

Plăcinta se d a cuptor aproximativ douăzeci de minute, apoi se verifică dacă aluatul este maro auriu și merele sunt caramelizate. Oprim cuptorul și lăsăm plăcinta să se răcească, apoi o decorăm cu zahăr pudră. 

Sfat suplimentar: puteți înlocui gemul sau dulceața cu cremă dacă aveți timp să o pregătiți. Dacă nu aveți zahăr pudră, nu vă faceți griji: îl puteți face acasă în câteva clipe, folosind zahăr normal și o râșniță.

Desertul este gata, fiind perfect pentru a fi preparat chiar și vara, deoarece nu te va obliga să stai mult în bucătărie. Plăcinta cu mere este perfectă pentru a fi servită la micul dejun sau după cină. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel