Data publicării:

Prăjitură de post cu mere. Cea mai bună rețetă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă ții post astăzi, această prăjitură cu mere te va încânta. Iată cum se prepară.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente aluat prăjitură de post cu mere

200ml apă
200ml ulei
6 linguri de zahăr
o linguriță bicarbonat de sodiu
o lingură oțet
500g făină

Ingrediente umplutură prăjitură de post cu mere

1,5kg de mere
4-5 linguri de zahăr
2 lingurițe scorțișoară

Vezi și: Cum faci un covridog. Rețeta simplă și delicioasă

Cum se prepară prăjitura de post cu mere

Curăță merele de coajă și dă-le pe răzătoarea mare. Pune merele rase împreună cu cele 4 linguri de zahăr într-o cratiță cu fund dublu. Călește totul la foc mic până când zeama lăsată de mere se va evapora. Adaugă peste merele călite scorțișoara și dă-le deoparte pentru a se răcori puțin, potrivit paginidebucate.ro.

Într-un bol mai larg amestecă apa cu uleiul și zahărul până când zahărul se va topi. Separat dizolvă bicarbonatul de sodiu într-o lingură de oțet și adaugă-l peste amestecul de apă, ulei și zahăr. Adaugă puțin câte puțin făina până obții un aluat nelipicios și elastic. La început ajută-te de o spatulă de silicon sau o lingură pentru a încorpora. Când aluatul devine prea dens pentru a amesteca cu lingura, varsă-l pe blat și continuă să adaugi făină și să frămânți până capătă consistența necesară.

Împarte aluatul în două jumătăți și întinde-l cu ajutorul făcălețului în strat subțire. Pune prima foaie de plăcintă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau presărată cu puțină făină. O tavă potrivită aceastei rețete de plăcintă cu mere ar trebui să aibă dimensiuni de aproximativ 30 x 40 cm.

Mai departe adaugă merele călite și deasupra lor a doua foaie de aluat. Înțeapă aluatul de plăcintă din loc în loc cu vârful unei furculițe, apoi bagă plăcinta la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când aluatul este bine rumenit. Imediat bucătaria va fi inundată de mirosul îmbătător al merelor aromate cu scorțisoară. Înainte de a servi plăcinta cu mere pudreaz-o cu zahăr pudră! Acesta va accentua gustul plăcintei și îi va da mai multă savoare.

Vezi și: Prăjitura Siret. Rețeta de cofetărie de la Galați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel