Prăjitură de post cu foi de bulion și cremă de griș, rețeta bucătarului Vlăduț
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Vlăduț de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”
Vlăduț de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”
Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a explicat cum se pregătește o prăjitură de post cu foi de bulion și cremă de griș.

În cele ce urmează, lista de ingrediente și modul de preparare:

Ingrediente

Pentru foi cu bulion:

10 linguri de bulion

10 linguri de ulei

10 linguri de zahăr

1 praf sare

1 plic praf de copt

350 gr făină

Pentru crema de griș:

500 ml apă

100 gr griș

150 gr zahăr

1 praf de sare

200 gr margarină


În plus:

400 gr gem de prune

Mod de preparare

Penrtu alutul de foi cu bulion, se amestecă mai întâi bulionul cu uleiul și zahărul, până când zahărul se topește. Apoi se încorporează făina amestecată cu sarea și praful de copt. Se frământă un aluat compact, care se acoperă cu folie și se lasă la odihnit, atât cât să se încălzească cuptorul la 180 de grade.

Aluatul se împarte în patru părți egale. Se întinde fiecare parte de aluat într-o foaie cât dimensiunea tăvii folosite, tava clasică de aragaz. Se întind foile direct pe hârtia de copt, apoi se transferă pe dosul tăvii. Se coc foile de aluat cu bulion pentru cinci minute fiecare, la 180 de grade.

Crema se prepară exact cum preparăm grișul cu lapte. Se fierbe apa și se adaugă grișul în ploaie. Se amestecă mereu, iar când grișul este aproape fiert se adaugă și zahărul și un praf de sare. Crema se poate aromatiza după gust: cu lămâie, cu vanilie, etc. Crema de griș se acoperă și se lasă la răcit. Când este rece, se încorporează în ea, treptat, margarina spumată în prealabil cu mixerul.

În tava pe dosul căreia s-au copt foile se pune prima foaie cu bulion. Peste aceasta se întinde jumătate din cremă. Se acoperă cu a doua foaie de aluat, iar peste aceasta se întinde gemul de prune. Urmează a treia foaie de aluat, crema de griș și ultima foaie cu bulion. Peste prăjitura astfel asamblată se așază o hârtie de copt, apoi o greutate și se dă la rece de pe o zi pe alta. A doua zi foile vor fi frăgezite, iar prăjitura se va putea secționa frumos, notează a1.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel