Data publicării:
Prăjitura cu portocale, potrivită pentru Postul Paștelui. Toată lumea o va îndrăgi
Chiar dacă suntem în Postul Paștelui, asta nu înseamnă că nu putem pregăti un desert delicios și neobișnuit.
În timpul postului, vrei să-i bucuri pe cei dragi cu mâncăruri delicioase. Rețetele de post nu trebuie să fie fără gust și plictisitoare. Ele trebuie să fie neobișnuite și gustoase, astfel încât să le prepari mereu, nu doar în timpul postului.
Prăjitura de portocale este delicioasă și incredibil de parfumată. Poate fi preparată din cele mai simple și mai accesibile ingrediente și va fi o completare minunată pentru ceaiul de după amiază.
Ingrediente:
făină - 290 grame;
zahăr 120-150 grame;
stafide - 100 grame;
ulei vegetal - 100 grame;
suc de portocale - 200 grame;
sare - un vârf de cuțit;
bicarbonat de sodiu - 1/2 linguriță;
portocale - 2 bucăți;
nuci pentru decor - de 80 grame.
Prepararea, pas cu pas
Curăță portocalele și împarte-le în felii. Macină coaja de portocală într-un blender, deoarece aceasta va adăuga un gust bogat desertului și îl va face mai luxuriant.
Într-un castron mare, combină sucul de portocale, uleiul vegetal, sarea și bicarbonatul de sodiu și amestecă bine. Adaugă coaja de portocale, stafidele și făină.
Cartofi prăjiți în stil grecesc. Nu rata rețeta și vei fi cucerit de acest fel de mâncare
Frământă aluatul, care nu trebuie să fie prea dens, deoarece prăjitura va fi grea. Dacă consistența aluatului se dovedește a fi densă, mai adaugă puțin suc de portocale.
Aluatul se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se decorează cu felii de portocale și nuci.
Coace prăjitura cu portocale într-un cuptor încălzit la 180 de grade, timp de 35-40 de minute.
Ciocolată neagră aduce beneficii neprețuite: iată cinci motive ca sa să o consumi
Aroma din bucătărie va fi uimitoare, iar toată lumea va aprecia gustul prăjiturii cu portocale. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News