Ingrediente
PENTRU BLATUL DE BISCUIŢI
85g unt topit, plus o cantitate mică pentru uns
14 biscuiţi simpli cu ciocolată, zdrobiţi fin
PENTRU CREMA DE BRÂNZĂ
- 900g cremă de brânză dulce, la temperatura camerei
- 200g de zahăr tos
- 4 linguri de cacao
- 2 linguriţe extract de vanilie
- 3 linguri de Tia Maria
- 3 ouă
- 300 ml smântână
- 100g ciocolată de menaj
- 2-3 linguri de lapte
- 300ml smântână de gătit
- cârlionţi/fulgi de ciocolată
Mod de preparare
1. Se dă cuptorul la 160°C/gaz 4. Se tapetează o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm cu foaie de copt. Se amestecă untul cu biscuiţii cu ciocolată, se creează un amestec omogen care se presează pe fundul şi marginile tăvii. Se coace 10 minute.
2. Se dă temperatura cuptorului la 220°C/gaz 9. Se bate cu un tel electric crema de brânză cu zahărul. Se adaugă apoi progresiv cacao, vanilie, Tia Maria, ouăle, smântâna fermentată şi jumătate din ciocolata topită. Se adaugă apoi lapte ciocolatei rămase astfel încât să obţineţi un sos consistent şi se aşază deoparte.
Citeşte şi: Tort cu înghețată de piersici și fructe roșii de pădure
3. Se dau pereţii tăvii cu unt. Se toarnă amestecul de brânză şi se netezeşte suprafaţa. Se coace 10 minute, apoi se dă temperatura la 90°C/ gaz ¼ timp de 25-30 de minute. Crema ar trebui să aibă în acest moment o consistenţă gelatinoasă doar în centru. Se stinge cuptorul, se întredeschide şi se lasă prăjitura să se răcească încet în cuptor, aproximativ 2 ore. Scoateţi şi, atunci când s-a răcit complet, puteţi servi.
4. Pentru decorare, scoateţi prăjitura din tavă şi îndepărtaţi foaia de copt prinsă de bază. Se bate frişca şi se aşază deasupra. Peste frişcă picuraţi sosul de ciocolată, apoi cu un cuţit creaţi pe suprafaţa decorată dâre de ciocolată şi frişcă. Presăraţi fulgii de ciocolată, serviţi.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”