Data publicării:

Prăjitură cu budincă și cocos. Desertul simplu, dar perfect pentru weekend

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Torturi și prăjituri by Anka
Sursa foto: Facebook Torturi și prăjituri by Anka

Dacă îți dorești un desert simplu și delicios, această prăjitură cu budincă și cocos este fix ce căutai pentru un weekend reușit.

Ingrediente

Blat:

6 ouă 
6 linguri apă
10 linguri zahăr (180-200 g)
2 linguri cacao
4 linguri făină
1 linguriţă praf de copt
un praf de sare

Crema:

400 ml lapte 
1 budincă vanilie 
5 linguri zahăr
100 g unt
50 g nucă de coccos

Vezi și: Prăjitură cu "buzunare". Rețeta fabuloasă care merită încercată

Rețeta de CHEC FĂRĂ COACERE. Mai simplu de atât nu se poate. Este o bunătate!

Cum se prepară

Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Se bat albuşurile cu apă şi un praf de sare, apoi adăugăm câte o lingură de zahăr şi batem sau mixăm până ce obţinem o bezea tare, potrivit cevabun-cevadulce.blogspot.com. Adăugăm gălbenuşurile şi praful de copt şi mai batem până ce îşi măreşte puţin volumul. Spre final, adăugăm cacaua şi făina şi încorporăm aşa în fel încât să nu se lase. Compoziţia obţinută se toarnă în tava de copt tapetată cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de 20-30 minute. Încercaţi blatul cu o scobitoare dacă este copt.

Între timp, pregătiţi budinca după instrucţiunile de pe plic, adică puneţi laptele, fiert înainte, pe foc (300 ml). Budinca de vanilie se amestecă cu zahărul şi se toarnă 100 ml de lapte, apoi se amestecă. Se toarnă în laptele înfierbântat şi se amestecă cu un tel până ce se îngroaşă. Se adaugă untul la budincă şi se amestecă până ce se topeşte. Deasupra se aşază o folie alimentară pentru a evita formarea pojghiţei. Se lasă la răcit, apoi se mixează până ce devine cremoasă.

Blatul răcit se taie în două, apoi se umple cu o treime de cremă  şi se nivelează. Deasupra se unge cu restul de cremă şi se presară nucă de cocos. Se dă prăjitura la rece pentru o oră, apoi se porţionează.

Vezi și: Tort fără coacere, din doar 3 ingrediente. Cea mai tare rețetă

Cum faci cel mai bun salam de biscuiți. Rețeta veche

BONUS: Clătite pufoase de post

Ingrediente 

- 200 g făină
- 3 linguri zahăr (brun, de preferat)
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură ulei
- 2 fiole esență de vanilie
- *375 ml lapte de soia (ce aromă preferi)

Cum faci clătite de post

Exact ca la clătitele obișnuite, se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer, potrivit retete.unica.ro. Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare și apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele. Dacă pui 3 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îți vor ieși, în total, aproximativ 15 bucăți.

Prăjește fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte. Clătitele de post sunt la fel de savuroase precum cele cu lapte si ou. Clătitele de post se servesc cu gem, dulceață, unt de arahide, cremă de ciocolată etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel