Prăjitură cu budincă și cocos. Desertul simplu, dar perfect pentru weekend
Dacă îți dorești un desert simplu și delicios, această prăjitură cu budincă și cocos este fix ce căutai pentru un weekend reușit.
Ingrediente
Blat:
6 ouă
6 linguri apă
10 linguri zahăr (180-200 g)
2 linguri cacao
4 linguri făină
1 linguriţă praf de copt
un praf de sare
Crema:
400 ml lapte
1 budincă vanilie
5 linguri zahăr
100 g unt
50 g nucă de coccos
Vezi și: Prăjitură cu "buzunare". Rețeta fabuloasă care merită încercată
Rețeta de CHEC FĂRĂ COACERE. Mai simplu de atât nu se poate. Este o bunătate!
Cum se prepară
Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Se bat albuşurile cu apă şi un praf de sare, apoi adăugăm câte o lingură de zahăr şi batem sau mixăm până ce obţinem o bezea tare, potrivit cevabun-cevadulce.blogspot.com. Adăugăm gălbenuşurile şi praful de copt şi mai batem până ce îşi măreşte puţin volumul. Spre final, adăugăm cacaua şi făina şi încorporăm aşa în fel încât să nu se lase. Compoziţia obţinută se toarnă în tava de copt tapetată cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de 20-30 minute. Încercaţi blatul cu o scobitoare dacă este copt.
Între timp, pregătiţi budinca după instrucţiunile de pe plic, adică puneţi laptele, fiert înainte, pe foc (300 ml). Budinca de vanilie se amestecă cu zahărul şi se toarnă 100 ml de lapte, apoi se amestecă. Se toarnă în laptele înfierbântat şi se amestecă cu un tel până ce se îngroaşă. Se adaugă untul la budincă şi se amestecă până ce se topeşte. Deasupra se aşază o folie alimentară pentru a evita formarea pojghiţei. Se lasă la răcit, apoi se mixează până ce devine cremoasă.
Blatul răcit se taie în două, apoi se umple cu o treime de cremă şi se nivelează. Deasupra se unge cu restul de cremă şi se presară nucă de cocos. Se dă prăjitura la rece pentru o oră, apoi se porţionează.
Vezi și: Tort fără coacere, din doar 3 ingrediente. Cea mai tare rețetă
Cum faci cel mai bun salam de biscuiți. Rețeta veche
BONUS: Clătite pufoase de post
Ingrediente
- 200 g făină
- 3 linguri zahăr (brun, de preferat)
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură ulei
- 2 fiole esență de vanilie
- *375 ml lapte de soia (ce aromă preferi)
Cum faci clătite de post
Exact ca la clătitele obișnuite, se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer, potrivit retete.unica.ro. Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare și apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele. Dacă pui 3 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îți vor ieși, în total, aproximativ 15 bucăți.
Prăjește fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte. Clătitele de post sunt la fel de savuroase precum cele cu lapte si ou. Clătitele de post se servesc cu gem, dulceață, unt de arahide, cremă de ciocolată etc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News