Prăjitura Andreea cu nucă. Dulcele perfect pentru weekend
"Prăjitura Andreea cu nucă" este un desert delicios, mai ales în weekend, când poți petrece mai mult timp cu cei dragi. Așadar, notează-ți rețeta și fă-le o surpriză delicioasă.
Ingrediente
- foi tip napolitana 4 buc
- marmeladă de gutui/piersici 350 g
-unt 250 g
- zahăr 150 g
- nucă măcinată 350 g
- ciocolată neagră 170 g
- esenţă de rom 2 linguriţe
- apă 400 ml
- biscuiţi mărunţiţi 120 g
Vezi și: Ciorbă de murături. Cea mai gustoasă mâncare
Cum se prepară
Prăjitura Andreea cu nucă. Tocaţi mărunt nuca cu un cuţit. Nu folosiţi nucă măcinată. Mărunţiţi cu mâna sau cu blenderul biscuiţii. Puneţi o cratiţă pe foc mic în care adăugaţi apa şi zahărul. Lăsaţi să se topească zahărul.
Prăjitura Andreea cu nucă. Adăugaţi apoi untul şi ciocolata neagră. Amestecaţi până se încorporează. Opriţi focul şi adăugaţi nuca, biscuiţii şi esenţa de rom. Amestecaţi şi lăsaţi să se răcească.
Prăjitura Andreea cu nucă. Puneţi peste prima foaie jumătate din crema apoi încă jumătate peste următoarea foaie. Mai adăugaţi o foaie şi întindeţi bine şi uniform marmelada, scrie delicatese.net. Puneţi şi ultima foaie peste şi apoi acoperiţi cu un tocător ca să stea puţin presat. Lăsaţi la frigider 2-3 ore. Tăiaţi şi serviţi rece.
Vezi și: Vărzare, rețeta tradițională. Cea mai bună plăcintă cu varză
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News