Data publicării:
Prăjitura "4 linguri". Rețeta extrem de simplă: Se amestecă toate ingredientele și se bagă la cuptor
Prăjitura "4 linguri" este un desert delicios și ușor de preparat. Iată rețeta.
Ingrediente
- 4 ouă
- 4 linguri pline de zahăr
- 4 linguri pline de făină cernută
- 0,5 linguriță praf de copt
- puțin zahăr vanilat (la dorință)
Cum se prepară
Spargeți ouăle într-un bol și adăugați zahărul. Mixați ingredientele folosind telul, apoi adăugați făina cernută, zahărul vanilat și praful de copt și omogenizați aluatul, potrivit bucatarul.eu. Luați o formă de silicon ornată și ungeți-o cu unt. Turnați aluatul în formă. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 175°C, pentru aproximativ 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Transferați prăjitura apetisantă pe un platou. La dorință, o puteți decora cu zahăr pudră sau niște ciocolată topită. Savurați desertul cu cea mai mare plăcere, alături de o cafeluță sau un pahar cu suc proaspăt.
Vezi și: Prăjitură cu rom și cafea pentru weekend. Rețeta fabuloasă
BONUS: Prăjitură cu budincă
Ingrediente
1 l de apă
2 plicuri de nescafe 2 în 1
200 g zahăr brun
200 g de făină
Crema
1 l de lapte
2 pungi de budincă de vanilie
12 linguri zahăr
170 g unt
150 ml de frişcă
Glazura
150 g de ciocolată
4 linguri de lapte
2 linguri de ulei
50 g unt
Vezi și: Prăjitura "10 minute". Se prepară extrem de ușor! Ideală pentru cafeaua de dimineață
Cum se prepară
Se amestecă apă cu zahăr şi apoi se fierbe. Odată ce apa începe să fiarbă, adăugaţi cafeaua. Se amestecă şi apoi se adaugă treptat făina. Puneţi în tavă hârtie de copt şi turnaţi amestecul fierbinte în foaia de copt, scrie bucatarianoastra.online. Se toarnă 800 ml lapte fiert în oală. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi.
Amestecaţi laptele rămas cu pudra de budincă. Când laptele începe să fiarbă, adăugaţi amestecul de cremă şi amestecaţi puternic. Crema este gata când obţinem o structură densă şi netedă. Scoateţi crema de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească. Acoperiţi vasul cu folie alimentară.
După răcire, adăugaţi untul şi frişca. Se amestecă bine până când totul se omogenizează. Aplicaţi crema peste aluat. Topiţi untul într-o baie de aburi pentru glazură. Adăugaţi ciocolata şi amestecaţi bine. La final, adăugaţi laptele şi uleiul şi amestecaţi bine până se omogenizează.
Se toarnă glazura peste un strat de cremă. La final, păstraţi prăjitura în frigider pentru câteva ore. Puteţi acoperi cu cacao pentru decorare.
Vezi și: Prăjitura "Acoperiș de casă". Rețeta rapidă și senzațională
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News