Data publicării:
Prăjitura "3 minute". Rețeta rapidă de desert pentru weekend. Nu există ceva mai simplu și delicios!
În curând va începe weekendul, așa că o prăjitură rapidă și delicioasă este cea mai bună idee. Iată cum se prepară.
Ingrediente:
1 ou
4 linguri făină
4 linguri zahăr
1 lingura cacao
1/2 linguriţă praf de copt
3 linguri ulei
3 linguri lapte
Cum se prepară
Se pun într-o cană: făina, cacao, zahărul şi praful de copt - linguri rase de făină şi zahăr. Se amestecă foarte bine. Se adaugă oul întreg şi se amestecă. Apoi se adaugă pe rând uleiul şi laptele, amestecând bine după fiecare lingură adăugată. Se introduce cana în cuptorul cu microunde pentru 2-3 minute, în funcţie de puterea cuptorului cu microunde (se poate face testul cu scobitoarea), potrivit mariaskitchen-maria.blogspot.com. Zahărul trebuie să fie topit, altfel se va lăsa la fundul paharului şi se va arde şi prăjitura se va întări după răcire. Se scoate foarte uşor din cană, se taie felii şi se serveşte cu dulceaţă de zmeură, căpşuni sau cremă de ciocolată.
BONUS: Prăjitura cu 5 ouă
Ingrediente
Blat
5 ouă
7 linguri zahăr
3 linguri gem de prune
1 linguriţă bicarbonat de sodiu stins
7 linguri făină
Crema
1 ceşcuţă zahăr
3 linguri făină
4 ceşcuţe apă
1 pachet unt
1 lingură esenţă rom
Cum se prepară
Blatul
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu gemul şi bicarbonatul stins cu oţet, scrie gustos.ro. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se amestecă cu grijă cele două compoziţii, apoi se pune făina cernută proaspăt. Se pune la copt într-o tavă (25/36cm), unsă cu ulei şi tapetata cu făină, în cuptorul preîncălzit. Se coace la foc mediu spre mic, aprox. 40 min. Blatul copt se lasă să se răcească în bucătărie.
Crema
Se pune zahărul într-o cratiţă (1,5l) cu o linguriţă de apă, să se caramelizeze. Când s-a topit tot zahărul şi are culoarea caramelei, se pune o ceşcuţă cu apă (atenţie să nu vă frigeţi de la vapori) şi se lasă la foc mic să se dizolve zahărul. În acest timp, amestecaţi făina cu restul de apă şi desfaceţi bine toate cocoloaşele.
Turnaţi amestecul în siropul de zahăr ars şi fierbeţi până se îngroaşă (amestecaţi încontinuu să nu se lipească). În crema fierbinte puneţi untul tăiat cubuleţe şi amestecaţi până se omogenizează. Daţi la rece. În crema bine răcită, puneţi esenţa de rom.
Montarea prăjituri
Blatul rece se taie în cuburi de 6/6 cm care se taie individual pe jumătate pe orizontală. Se pune crema la mijlocul fiecărei prăjituri. Se poate pune (sau nu) pudră cu zahăr.
BONUS: Prăjitura 6 linguri
Ingrediente
Blat
6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri ulei
6 linguri lapte
6 linguri griș
6 linguri făină
2 pachete praf copt
2 pachete zahăr vanilat
2 pachete de tort gelee
Sirop
3 pahare lapte călduţ
1 pahar zahăr ( pahar de 200 ml)
Cum se prepară
Separăm ouăle. Albuşurile le batem spumă cu zahărul şi un praf de sare, până obţinem o spumă tare. Separat amestecăm gălbenuşurile cu laptele şi uleiul, amestecând încontinuu pentru omogenizare, culiliinbucatarie.ro. Adăugăm grişul, făina şi praful de copt. Mixăm bine în continuare. În compoziţia cu gălbenuşuri adăugăm treptat albuşurile bătute spumă, amestecând cu grijă, să putem încorpora toate albuşurile în compoziţie. Turnăm într-o formă unsă şi tapetată cu făină.
Băgăm în cuptorul încins la 180 grade pentru 25 min aproximativ (până se rumeneşte şi trece testul cu scobitoarea). Între timp, în laptele călduţ, turnăm zahărul şi amestecăm cu o lingură până se dizolvă. Eu l-am încălzit puţin, căci era de la frigider. Se scoate prăjitura, se înţeapă cu o scobitoare peste tot, o lăsăm 2 minute, apoi punem siropul de lapte peste ea. Se pune tot laptele. Se pune deasupra jeleu de fructe, gem, se lasă la răcit apoi se dă la frigider pentru o oră. ⠀
Se amestecă pliculeţele de tort gelee cu 300 ml apă şi un borcan dulceaţă de căpşuni (vreo 300 - 400 gr). Se lasă pe foc să dea un clocot. Se toarnă peste prăjitura călduţă și se nivelează. Se dă la frigider.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News