Prăbușirea Thomas Cook a afectat 2.000 de români
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat că prăbușirea agenției Thomas Cook a afectat aproximativ 2.000 de români. Ministrul susține că nimeni nu a cerut repatrierea.
”Aceştia aveau pachete turistice luate de la agenţii care foloseau şi serviciile Thomas Cook. Am făcut un grup de lucru, împreună cu MAE şi ANAT, şi am cerut o raportare rapidă să vedem dacă sunt turişti în dificultate care să necesite repatriere, dar, din fericire, nu a fost cazul. La MAE s-a înfiinţat şi un call-center, dar nu au fost sesizări”, a spus Bogdan Trif.
Ministrul afirmă că românii care au plătit vacanțele și urmau să plece vor primi banii înapoi de la agenții. Totodată, a spus Bogdan Trif, au fost agenții care au achitat zilele rămase neplătite de Thomas Cook, pentru turiștii care erau deja în vacanță.
Operatorul britanic Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, a anunţat, luni, intrarea în faliment după ce a eşuat în cursul weekendului să găsească fondurile necesare pentru supravieţuire şi va intra în "lichidare imediată".
Thomas Cook realiza o cifră de afaceri de aproximativ 10 miliarde lire sterline (11,32 miliarde euro) pe an. De mai mulţi ani însă compania era afectată de o concurenţă acerbă între tour-operatori şi un mediu economic incert în special în Marea Britanie, în contextul Brexitului şi deprecierii lirei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News