PPE salută revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ppe-lideri-afp dc
ppe-lideri-afp dc

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, împreună cu liderul grupului popular din Parlamentul European, Joseph Daul, salută întoarcerea lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al României.

[caption id="attachment_225686" align="aligncenter" width="412"] Foto: Mediafax/AFP[/caption]

După cum era de aşteptat după atitudinea PPE menţinută de-a lungul conflictului politic intern din România, grupul democraţilor a oferit şi marţi un răspuns la terminara perioadei de suspendare a lui Traian Băsescu. Lideri ai partidului şi-au declarat mulţumirea pentru încheierea interminatului şi reîntoarcerea lui Traian Băsescu pe fotoliul prezidenţial. "Invalidarea referendumului desfăşurat pe 29 iulie 2012 a fost constatată de către Curtea Constituţională. Salutăm implementarea acestei decizii prin sesiunea Parlamentului României şi publicarea în Monitorul Oficial. Acesta a fost singurul pas corect, având în vedere participarea insuficientă la referendum. Ca urmare, salutăm întoarcerea în funcţie a preşedintelui Traian Băsescu şi încheierea interimatului," afirmă Martens şi Daul, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Liderii PPE au mai adăugat că sub conducerea lui Traian Băsescu "România şi-a găsit locul în Europa datorită eforturilor mari ale poporului român" şi a muncii instituţiilor ţării. "Salutăm în mod călduros întoarcerea în funcţie a preşedintelui Băsescu.  Sub conducerea lui Traian Băsescu România şi-a găsit locul în Europa datorită eforturilor mari ale poporului român şi a muncii remarcabile a multor instituţii din România. Aceste realizări nu trebuie supuse niciunui risc de către politicieni ce aspiră spre obţinerea puterii absolute şi spre implementarea agendelor lor personale. Conform Constituţiei Romîniei, Traian Băsescu a fost ales preşedinte al României pentru un mandat de cinci ani. Aşteptăm cu nerăbdare să cooperam din nou cu domnia sa pentru continuarea consolidării poziţiei României în Europa," au menţionat Wilfried Martens şi Joseph Daul.

Cei doi au ţinut să salute şi alegerea parlamentarilor români de a se prezenta la şedinţa plenului, pentru a se asigura cvorumul necesar citirii deciziei CCR şi au adăugat că speră ca forţele politice din România să se abţină de la atacuri asupra Curţii. "Salutăm decizia responsabilă a fiecărui membru al Parlamentului care a fost prezent la sesiunea Parlamentului, indiferent de partidul politic pe care el/ea îl reprezintă. Prima datorie a membrilor Parlamentului este să asigure funcţionarea adecvată a Parlamentului. În orice democraţie reală opiniile diferite trebuie exprimate în Parlament în concordanţă cu cadrul legal, fără abuzarea puterilor Parlamentului. Sperăm cu adevărat că, de acum înainte, toate forţele politice se vor abţine de la atacuri asupra sistemului judiciar, inclusiv asupra Curţii Constituţionale, şi vor contribui la independenţa şi buna funcţionare a justiţiei din România," au mai adăugat cei doi lideri.

Traian Băsescu a redevenit preşedintele legitim al României, după ce luni seara, decizia CCR de invalidare a referendumului din 29 iulie, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel