PP-DD îi dă în judecată pe traseişti şi le cere câte 2 milioane de euro
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Publicat pe: 14 oct 2013, 17:48
WhatsApp

Devenit tot mai mic în Parlament din cauza dezertărilor, PP-DD va începe, de marţi, să-i acționeze în judecată pe foștii parlamentari ai partidului care au plecat la alte formaţiuni sau care au fost excluşi. Conducerea partidului le va cere câte 2 milioane de euro, bani pe care aceştia sunt datori să-i plătească potrivit unei convenţii pe care au semnat-o, a declarat luni liderul deputaţilor PP-DD, Daniel Fenechiu.  Acesta a spus că sunt vizaţi 27 de foşti membri ai PP-DD.

"Biroul Naţional de Coordonare al partidului a propus ca între fiecare candidat al nostru şi partid să se încheie o convenţie care să prevadă că cel care va fi ales deputat sau senator şi va pleca din partid sau care este exclus din partid pentru că a adus prejudicii să plătească o despăgubire de 2 milioane de euro. În cazul în care parlamentarul respectiv îşi dă demisia din Parlament în termen de 5 zile de la plecare din partid, nu va mai fi nevoit să plătească", a declarat liderul deputaţilor PP-DD, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

"Iniţial, Dan Diaconescu s-a opus punerii în aplicare acestei clauze, pentru că nu şi-a imaginat că oamenii vor pleca din partid şi că această campanie de racolări a celor de la putere va fi atât de puternică. Biroul Permanent Naţional al partidului a luat decizia de a începe acţionarea în judecată a celor care au plecat sau au fost excluşi din partid, 27 de persoane, li se va solicita suma de 2 milioane de euro", a precizat Daniel Fenechiu.

 Liderul deputaţilor Partidului Poporului a adăugat că vor sesiza DNA, dat fiind faptul că s-au vehiculat sume de bani primite de dezertori ca sume de instalare la alte partide, contracte care au fost date celor care au plecat. De asemenea, vor fi făcute plângeri şi la Agenţia Naţională de Integritate, pentru că există informaţii în presă că unii dintre cei care au plecat au iniţiat anumite demersuri pe care această instituţie trebuie să le verifice.

Tudor Barbu - prima persoană vizată

 Daniel Fenechiu a mai spus că prima persoană care va fi chemată în judecată va fi senatorul Tudor Barbu, iar marţi va fi depusă la Senat demisia în alb semnată de Barbu atunci când a semnat şi convenţia privind despăgubirile de 2 milioane de euro.

"În cazul în care foştii noştri colegi nu au aceşti bani pe care trebuie să-i plătească către PP-DD, sunt sigur că au giranţi puternici, adică domnul Ponta, domnul Voiculescu au de unde să dea aceşti bani pentru cei pe care i-au racolat. Banii vor veni în conturile partidului şi vor fi împărţiţi tuturor membrilor de partid din zona parlamentarului care a plecat din PP-DD", a mai spus Fenechiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?