Poziţii de Yoga pe care le poți practica acasă pentru o sănătate de fier şi relaţii armonioase
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere
Yoga este printre cele mai populare forme de relaxare. Din ce în ce mai mulți oameni au început să includă yoga în rutina de sport. Vrei să faci și tu acest lucru? Poţi începe de azi!

Ai o mie de motive pentru a începe practicarea exercițiilor de yoga! Yoga îmbunătățește tonusul muscular, flexibilitatea și echilibrul și te ajută să te relaxezi și să reduci stresul, datorită exercițiilor de respirației. Cercetările au arătat de-a lungul timpului, de asemenea, că practicile yoghine reduc stresul, anxietatea, depresia și durerea cronică. Te ajută să dormi mai bine și să îmbunătățești calitatea vieții.

Ești gata să încerci? Iată 5 exerciții de yoga pentru începători, numite asanas, recomandate de instructorii de yoga.

1. Easy Pose - Sukhasana

Trebuie să te așezi cu picioarele încrucișate pe un covor de yoga, cu mâinile pe genunchi și palmele în sus. Păstrează coloana vertebrală cât mai dreaptă. Închide ochii și respiră. Aceasta este o poziție excelentă pe care începătorii o pot folosi ca pe o evaluare. Această poziție mărește, de asemenea, flexibilitatea spatelui și poate ajuta la ameliorarea stresului.

2. Cat-Cow

Stai pe covor cu fața în jos, sprijinită în mâini și picioare. Ai grijă să poziționezi mâinile direct sub umeri și genunchii sub șolduri. Distribuie greutatea în mod egal în mâini și întinde degetele. Inspiră șo rotunjește spatele, arcuind-ul în timp ce cobori bărbia în piept. Pe măsură ce expiri, coboară-ți spatele până la capăt în formă de cupă, în timp ce ridici capul și îl înclini înapoi. Această poziție ajută la ameliorarea durerilor de spate. De asemenea, deschide și crește flexibilitatea întregii coloane vertebrale, gât, piept și umeri. E recomandat să repetați de 5 până la 10 ori sau mai mult.

3. Tree Pose - Vrksasana (Poziţia Copacului)

Pentru această poziție trebuie să stai dreaptă. Adu mâinile împreună în poziția de rugăciune și ridică-le deasupra capului. Echilibrul trebuie să-l ai pe piciorul drept. Îndoaie genunchiul stâng și sprijină-l pe piciorul drept pe coapsa interioară. Stai așa timp de 30 de secunde. Schimbă picioarele și repetă. Această poziție ajută la întinderea corpului, de la călcâi până la vârfurile degetelor. De asemenea, este o poziție excelentă pentru a îmbunătăți echilibrul corpului.

4. Facing Dog - Adho Mukha Svanasana

Corpul tău trebuie să ajungă în forma literei V inversate. Începe prin a așeza ambele mâini pe saltea, cu palmele în jos. Mâinile trebuie să fie ușor în fața umerilor. Așază genunchii pe sol, direct sub șolduri. Expiră când ridici genunchii de pe sol și ridică fesele și șoldurile spre tavan. Împinge partea de sus a coapselor înapoi și întinde călcâiele în jos spre podea. Ține capul jos între brațe și în linie cu ele. Dacă observi că ai spatele arcuit, atunci încearcă să îndoi genunchii pentru a te ajuta să ai poziția corectă. Această poziție calmează sistemul nervos, lucrează la flexibilitatea generală, decomprimă coloana vertebrală, tonifică brațele, sculptează picioarele și deschide umerii.

5. Child's Pose - Balasana (Poziţia Copilului)

Îndoaie pur și simplu genunchii și coboară posteriorul până la călcâi, în timp ce aduci pieptul spre podea, peste genunchi. Coboară umerii și îndreaptă-te pe podea. Așază brațele de-a lungl părților laterale, palmele în jos și sprijină capul prin îndoirea brațelor sub frunte. Respiră și relaxează-te atât timp cât ai nevoie. Este una dintre cele mai vindecătoare poziții de yoga. Trezește legătura dintre respirație și corp și trimite energie pozitivă prin toți mușchii. Este o modalitate excelentă de a lua o pauză și de a te relaxa în timpul practicii de yoga sau oricând te simți obosită sau copleșită de rutina zilnică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel