Poziția Enel de lider mondial în domeniul sustenabilității, confirmată prin includerea în indicii FTSE4Good și Euronext Vigeo-Eiris
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Enel
Enel
Rolul Enel de lider mondial în domeniul sustenabilității a fost reconfirmat în urma revizuirilor de la jumătatea anului ale seriei de indici FTSE4Good, care clasifică cele mai importante companii internaționale în ceea ce privește practicile de mediu, sociale, de guvernanță (ESG) și transparență.

De asemenea, Enel și-a reconfirmat prezența în revizuirea semestrială a indicelui Euronext Vigeo-Eiris (V.E) World 120. De două ori pe an, indicele Euronext Vigeo Eiris (V.E.) World 120 listează cele mai sustenabile 120 de companii din rândul celor mai mari 1.500 de companii, în termeni de capitalizare bursieră, din America de Nord, Asia Pacific și Europa.

De asemenea, Enel și-a menținut prezența în indicii regionali Euronext V.E Eurozone 120 și Europe 120, care includ cele mai sustenabile 120 de companii din rândul celor mai mari 500 de companii, în termeni de capital flotant, din Europa și din Zona Euro.

Francesco Starace, CEO și General Manager al Enel, a declarat: “Enel își continuă drumul sustenabil la viteză maximă, cu încă o recunoaștere a ecuației de succes a Grupului, care leagă sustenabilitatea de crearea de valoare, prin includerea în două serii remarcabile de indici. Principiile ESG vor rămâne o prioritate în toate liniile noastre de afaceri și vom continua să ne axăm pe soluții și tehnologii care generează valoare comună atât pentru comunitățile locale, cât și pentru mediul mai larg. Privind în perspectivă, vom continua să ne concentrăm pe încurajarea progresului durabil, prin decarbonizare și electrificarea consumului, valorificând în același timp digitalizarea accelerată a companiei noastre.”

Atât FTSE4Good, cât și V.E au recunoscut angajamentul Enel de a integra practicile ESG în strategia de business de-a lungul întregului său lanț valoric. FTSE4Good a evidențiat practicile și transparența Enel într-o gamă largă de subiecte, inclusiv biodiversitate, sănătate și siguranță, drepturile omului, guvernanța corporativă, managementul riscurilor și transparența fiscală.

În același timp, V.E a recunoscut performanța excelentă a Enel în dezvoltarea strategiei sale de mediu, gestionarea capitalului uman și promovarea unor practici solide de guvernanță.

Poziția de lider la nivel global a Enel în domeniul sustenabilității este recunoscută prin prezența sa în clasamente și în alți indici de sustenabilitate renumiți, precum: indicii Dow Jones Sustainability World and Europe, indicii MSCI ESG Leaders, CDP Climate „A” List, indicele STOXX Global ESG Leaders, indicele MIB ESG, ratingul ISS „Prime”, indicele Refinitiv TOP 100 pentru diversitate și incluziune, indicele Bloomberg privind egalitatea de gen, clasamentul global Equileap Top 100 pentru egalitate de gen și indicii ECPI.

Grupul atrage din ce în ce mai mult atenția investitorilor responsabili social, a căror participație în companie este în continuă creștere, reprezentând acum aproximativ 14,6% din capitalul social al Enel, mai mult decât dublu față de nivelurile din 2014.

Această creștere reflectă importanța tot mai mare pe care piața financiară o acordă elementelor nefinanciare în crearea de valoare durabilă pe termen lung și reiterează totodată poziția de lider mondial în domeniul sustenabilității a Enel.

Lunga experiență a Enel în ceea ce privește includerea în clasamentele de sustenabilitate din lume este susținută de angajamentul său de a fi un lider în rezolvarea principalelor provocări energetice cu care se confruntă societatea, cum ar fi economia circulară.

Contorul inteligent este un exemplu edificator al economiei circulare: produs din plastic 100% regenerat, este un produs al inovației durabile care ghidează Grupul în indentificarea de soluții din ce în ce mai ecologice. Mai multe informații despre „Circular Smart Meter” pot fi găsite aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel