Data publicării:

Povestea unei românce, model internațional, diagnosticată cu cancer mamar la 30 de ani. Medicul nu a crezut-o inițial. "Am simțit că am cancer"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN

Află în articol povestea unei românce, model internațional, diagnosticată cu cancer mamar la 30 de ani. 

Andreea este o româncă, model internațional, diagnosticată cu cancer mamar la 30 de ani, care a trecut prin boală cu un optimism extraordinar. Femeia a explicat cum i-a schimbat acest diagnostic viața. Inițial descoperise un nodul, dar medicul i-a spus că nu are nimic. Andreea a insistat să facă și alte controale, iar în cele din urmă temerile ei s-au confirmat - avea cancer mamar la doar 30 de ani.

"Am găsit un nodul. Eu făceam ecografii tot timpul. Am făcut prima ecografie la 20 și un pic de ani, recomandată de medicul ginecolog, mergeam anual, cu religiozitate. Am făcut o ecografie în octombrie 2020 și în decembrie am simțit un nodul. Eu tot timpul palpam. Mi-a spus medicul că e foarte bine, nu-i nimic! Şi am zis nu, nu, nu, este ceva! Dacă simt la palpat, înseamnă că e ceva acolo și am insistat.

Am mers să fac mamografie. Am fost dată înapoi la vreo trei clinici, pentru că aveam 30 de ani și mamografia la 30 de ani nu se recomandă. Până la urmă m-a văzut un chirurg întâmplător și a zis că este nevoie de o operație", a povestit tânăra în cadrul emisiunii Sfat de Sănătate, prezentată de Andreea Cigolea.

"Le spuneam tuturor că mă vindec"

"Medicul care mi-a interpretat mamografia m-a ținut de mână, s-a uitat la mine şi mi-a zis: Cel mai probabil va trebui să pierzi un sân. Am zis ok, bun, avem un start. Am făcut mastectomie cu reconstrucție imediată. Le spuneam tuturor că o să mă vindec. Am început să fac și terapie și m-a ajutat foarte mult. Am zis că ce s-a întâmplat va fi clar o traumă.

Şi am simțit că am nevoie de ajutor. A fost o altă lecție pe care am învățat-o cu tot diagnosticul acesta, anume să cer ajutorul, pentru că sunt situații în care chiar ai nevoie", a continuat Andreea. 

"Am simțit că am cancer"

"Uitându-mă în urmă, mi-am dat seama că acest diagnostic a venit pentru a mă învăța ceva, anume să trăiesc mai intens. Este foarte important să îți faci controalele de rutină. Și chiar și atunci când le faci, să îți urmezi un pic intuiția, pentru că este posibil, din diferite motive, medicul să nu vadă, atunci trebuie să asculți ce ai tu în interior. 

Un medic oncolog nu poate să-ți spună că ești vindecat de cancer, pentru că este o boală cronică. Ești în remisie, dar nu ești vindecat. Sunt omul la fel de pozitiv, optimist și zâmbăreț ca întotdeauna, dar am trecut printr-o perioadă foarte grea și nu, viața nu o să mai fie ca înainte.

Am fost o norocoasă, pentru că s-a putut face mastectomia, dar și reconstrucția. Este un super bonus, și unde mai pui că am doi sâni sănătoși, puteam să nu am niciunul, dar să fiu sănătoasă. Aș fi fost fericită și așa", a mai spus tânăra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel