Povestea lui Obama, câinele din Mureș care își așteaptă de doi ani stăpânul în fața curții. Omul a murit
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Povestea lui Obama, câinele din Mureș care își așteaptă de doi ani stăpânul în fața curții / Foto: Captură video PRO TV
Povestea lui Obama, câinele din Mureș care își așteaptă de doi ani stăpânul în fața curții / Foto: Captură video PRO TV
Un câine din Mureș își așteaptă de doi ani stăpânul în fața curții. Omul a murit.

Animalele de impresionează adesea prin devotamentul și dragostea lor necondiționată. De această dată, o nouă lecție de viață ne-o dă un câine din Mureș. Obama, un brac german, își așteaptă de doi ani stăpânul, în fața curții. Omul l-a crescut 16 ani, dar s-a stins fulgerător, transmite PRO TV. 

Cine este în trecere prin localitatea Nadeș ar putea crede că este un câine fără stăpân pentru că e mereu pe străzi, dar nu e așa. Patrupedul stă mai mult în fața unei anume porți, cea a casei în care a trăit timp de 16 ani. Încă crede că pe poartă va ieși la un moment dat stăpânul său. Câinele nu înțelege că acest lucru nu se va mai întâmpla pentru că bărbatul a murit acum doi ani, după ce a făcut comoție cerebrală.

“L-am închis în curte la mine și a ros pe acolo. Și urla. Deci îi era urât. Casa s-a vândut, oamenii sunt plecați în străinătate, dar el se descurcă singur, săracul. Când îi e foame, doarme în poartă. Când nu-i e foame, doarme acolo în poartă.”, a povestit un vecin care are grijă uneori de câine.

VEZI ȘI: Câine din rasa Akita Inu, abandonat: "Familia a renunțat la el de frică să nu le mănânce copilul"

Câinele mai are un loc în care își așteaptă stăpânul

Câinele mai are un loc unde merge zilnic pentru a-și aștepta stăpânul: stația de autobuz. Bărbatul lucra în Sighișoara și făcea zilnic naveta, iar acum patrupedul stă ore în șir și privește drum așteptându-l. 

Oamenii din localitatea, înduioșați de povestea lui, l-au îndrăgit, iar acum îi poartă de grijă și îi dau de mâncare. Povestea lui Obama, bracul german din Nadeș, ne amintește de cea a lui Hachiko, un câine din rasa Akita Inu devenit în Japonia simbol național al loialității, dar subiect de film. La fel ca și în cazul lui Obama, Hachiko și-a urmat zilnic stăpânul de acasă la gară și a continuat să facă acest lucru cu încăpățânare, pe ploaie sau vânt, chiar și după ce bărbatul a murit. Hachiko spera că acesta va reveni.

VEZI ȘI: VIDEO care dă fiori. Povestea incredibilă a lui Benito, cățelul care se comportă ciudat când ajunge la mormântul stăpânei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel