Povestea incredibilă dintre un pinguin și salvatorul său-VIDEO
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Un pinguin salvat de la moarte în 2011 înoată de atunci în fiecare an opt mii de kilometri - din sudul Patagoniei până la o insulă din dreptul orașului Rio de Janeiro - pentru a-și vedea salvatorul, un pescar brazilian.

Pinguinul botezat Dindim întreprinde spectaculoasa călătorie având drept singur scop să îl revadă pe Joao Pereira de Souza, un pensionar brazilian care i-a salvat viața în urmă cu cinci ani. Conform obiceiului, pinguinul a plecat din nou spre Patagonia acum câteva zile, lăsându-și în urmă salvatorul până în iunie.

Emoționanta relație dintre bărbatul de 71 de ani și animal a început în 2011, când Joao Pereira de Souza, un zidar pensionar din Brazilia, a luat de pe o stâncă un mic pinguin care agoniza, plin de petrol, aproape fără pene și riscând să moară de foame. Pescarul din insula Ilha Grande l-a luat și l-a îngrijit. I-a luat aproape săptămână până a reușit să curețe cu blândețe petrolul lipit de pene. După ce a stat 11 luni cu salvatorul său, Dindim și-a recăpătat libertatea și s-a întors în apele Patagoniei. Pescarul credea că nu o să îl mai vadă niciodată. "După ce i s-au refăcut penele, a dispărut", a spus el.

Însă, după numai câteva luni, pinguinul a apărut din nou în locul în care pensionarul îi redase libertatea, iar călătoria prin apă de 8.000 de kilometri dus-întors pentru revederea cu bărbatul a devenit un obicei. În fiecare an Dindim revine și rămâne opt luni, din iunie până în februarie, cu salvatorul său, întorcându-se apoi pe banchiza sa natală, în apele Argentinei și ale statului Chile.

[citeste si]

"Nu am văzut niciodată așa ceva. Pinguinul crede că Joao face parte din familia lui", a explicat biologul Joao Paulo Krajewski la postul brazilian Globo TV. Prietenul animalului mărturisește că îl îndrăgește pe pinguin "ca pe propriul lui copil" și știe că și acesta ține la el. Între ei s-a creat o legătură specială. "Nimeni altul decât mine nu îl poate atinge. Dacă cineva încearcă, îl lovește cu ciocul. Mă lasă să îl spăl, să îl hrănesc și chiar să îl țin în brațe", a spus Joao Pereira de Souza.

Chiar dacă pensionarul se bucură de relația strânsă cu pasărea, nu vrea să îl îngrașe, așa că îi asigură un regim drastic pe bază de pește pentru a-i păstra intact instinctul și a-i da putere înainte să înceapă lungul drum de întoarcere în Patagonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel