Povestea impresionantă a unui câine. A trăit singur timp de trei ani, păzind curtea rămasă pustie, după ce stăpânii săi au murit
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 28 ian, 16:36
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Caz impresionant în Suceava. Un câine a trăit singur timp de 3 ani în curtea rămasă pustie după moartea stăpânilor săi.

Un câine bătrân din Suceava s-a trezit singur pe lume după ce stăpânii săi au murit în urmă cu trei ani. Rămas fără grija și dragostea acestora, patrupedul a stat ani la rând și a păzit cu grijă curtea pustie. În tot acest timp a stat singur și s-a hrănit cu ce a mai primit uneori de la o rudă a foștilor proprietari. Nu a plecat nici măcar atunci când casa a fost vândută și demolată. Povestea sa a ajuns în atenția Asociației "Casa lui Patrocle", reprezentanții căreia au decis să-l salveze și să-i găsească noi stăpâni.

"Împreună cu jandarmii am mai salvat un suflet. Apel la 112 cum că într-o gospodărie ai cărei bătrâni au murit in urmă cu vreo trei ani, a rămas câinele de izbeliște. Câine care ar mușca și ar fi agresiv. Un bătrân de peste 12 ani, singur și sălbăticit. Lesne de înțeles, căci stă acolo singur de peste trei ani. L-ar fi hrănit o rudă a bătrânilor in tot timpul ăsta, dar săptămâna trecută casa a fost vândută. Noul proprietar a demolat casa bătrânească.

Câinele a rămas acolo cuminte pe movila lui de moloz. Și pare că păzește ce-a mai rămas din casă, și din amintirile sale dintr-o altă viață alături de oamenii care l-au crescut. Pare că-i orb, însă mâine il va vedea un medic. Chel, slab, fără dinți. Cam răutăcios ce-i drept, dar de singurătate și teamă. Mai are rost să întrebăm de ce nu s-a găsit un vecin, un om dintr-un sat întreg care sa-l adopte și să-i poarte de grijă? N-are sens. Va rămâne în grija noastră și nu-i va lipsi nimic. Mulțumim Jandarmeriei Suceava pentru sprijin și implicare!", au scris reprezentanții asociației pe Facebook.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro