Povestea ascunsă a primarului care a murit având Covid-19. Preot: Pe mine nu m-ați văzut aici
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Acest articol nu este despre încălcarea restricțiilor, ci despre ce se întâmplă dacă mori fiind infectat cu coronavirus, dincolo de cifrele seci din bilanțul Grupului de Comunicare Strategiă de la ora 13.00.

A murit un primar care a condus, în urmă cu zece ani, o comună din Buzău. N-am să-i scriu numele că nu asta e important. O să scriu ceva scurt, la fel de scurtă cum i-a fost înmormântarea.

A murit la finalul săptămânii trecute, la vârsta de 71 ani. Fusese internat la spital, făcea dializă, de fapt pentru problemele la rinichi fusese internat, iar la testul pentru depistarea noului coronavirus a ieșit pozitiv. Soția și fiul său sunt negativi. Urma să vină și al doilea test, până atunci rămânând în izolare.

Înmormântarea a fost de-a dreptul groaznică. Primarul, sigilat în coșciug, trebuia să fie dus cu mașina mortuară direct la cimitir. Preotul a închis ochii și l-a lăsat să stea puțin în fața bisericii. ”Pe mine nu m-ați văzut aici”, a zis preotul și a plecat. Soția îl plângea din curte, după gard, iar fiul l-a condus pe ultimul drum ”fie ce-o fi”. Trebuia să stea în izolare până la revenirea celui de-al doilea test, dar nu a putut, efectiv. Durerea îi era prea mare. Pare un film horror, dar e realitatea dictată de noul coronavirus.

La înmormântare au fost mai mulți oameni decât prevăd regulile. ”Poliția nu a văzut nimic. Sau s-au făcut că nu văd. Am avut grijă să nu se afle prin comună că a murit. N-am vrea să avem alte probleme. Mai ales că a participat și fiul său la înmormântare care trebuia să stea în izolare în așteptarea celui de-al doilea test. Ne este suficientă înmormântarea asta așa cum ne-a fost dată. Am vrut doar să vă povestesc pentru a înțelege oamenii cât de greu este să-ți înmormântezi un om care a murit infectat cu coronavirus. Dincolo de cifrele seci pe care le aflăm zilnic sunt adevărate drame. Simțim că ducem la groapă un sinucigaș, totul se desfășoară pe repede înainte, deși este doar un om care a avut nenorocul să se infecteze. Este foarte greu să nu-ți mai duci tatăl, bunicul, mama, bunica la capelă sau la biserică. Sicriul se duce direct pe marginea gropii unde se ține slujba cu un număr foarte mic de persoane. Nu vreți să știți ce simte un fiu care-și îngroapă atât de sinistru tatăl”, ne-a spus un apropiat al edilului. 

Până acum, 5.931 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat

În intervalul 18.10.2020 (10:00) – 19.10.2020 (10:00) au fost raportate 59 de decese (26 bărbați și 33 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese a fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 22 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel