Potop la Vaslui: Acoperișuri smulse și 94 de localități fără curent
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Mai multe acoperişuri au fost smulse de pe case, zeci de copaci au fost doborâţi, un drum naţional a fost blocat, iar 94 localităţi au rămas fără curent electric. Acesta este bilanțul furtunii într-un singur județ, Vaslui.

Reprezentanţii Prefecturii Vaslui au declarat că, în urma furtunii din vestul judeţului, 94 de localităţi au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic, care a rupt reţelele de alimentare, scrie Mediafax.

"Trei linii electrice aeriene sunt nealimentate cu energie electrică, ceea ce a dus la întreruperea curentului în 51 de localităţi în zona Bârlad - Puieşti, 37 în zona Bleşca şi şase în zona Pungeşti. Chiar dacă este noapte, echipele de intervenţie ale E.ON Moldova se află în teren astfel încât reluarea energiei electrice să se facă în cel mai scurt timp posibil", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Maria Costea.

Acoperișuri smulse sau distruse parțial, zeci de copaci la pământ

"Din informaţiile pe care le avem până acum, în localitatea Valea Oanei sunt cel puţin trei case cărora le-au fost smulse acoperişurile de rafalele de vânt. Mâine vom face o evaluare în fiecare sat să consemnăm toate pagubele. Mai există gospodării a căror acoperişuri au fost distruse parţial de vânt, precum şi zeci de copaci doborâţi la pământ", a declarat, luni, primarul comunei Ivăneşti, Vasile Novac. În plus, sute de hectare de culturi agricole au fost distruse de gheaţă şi mai mulţi copaci şi stâlpi de tensiune au fost culcaţi la pământ

Traficul pe DN 2F, care leagă judeţul Vaslui de judeţul Bacău,  a fost blocat mai bine de o oră din cauza copacilor culcaţi la pământ de vântul puternic care a suflat cu o putere mai mare de 80 de kilometri la oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel