Știai că poți slăbi mâncând fast food? Este secretul descoperit de un profesor de nutriție din SUA, care susține că se poate slăbi cu hamburgeri, cartofi prăjiți și suc, cu o singură condiție: să nu depășești 1.800 de calorii pe zi. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a relatat două experiențe medicale care ne ajută să înțelegem cum putem slăbi cu fast food.
Cazul lui Morgan
"Când medicina a ridicat pe un piedestal hrana dietetică, mass-media a intrat și ea în horă și a amplificat știrea: industria alimentară ne îmbolnăvește, produsele fast-food sunt otrăvitoare.
Analiza a două experiențe medical-mediatice ne ajută să tragem singuri concluziile. Pe de o parte este vorba de Morgan Spurlock, care a făcut în anul 2004 celebru film numit „Super Size Me”.
Care era scenariul propus de el? Timp de o lună să mănânce trei mese pe zi compuse exclusiv din produse tip fast-food. După o lună de calvar se demonstrează ceea ce era de demonstrat: Morgan s-a îngrășat cu 11 kg, iar nivelul de colesterol, trigliceride, acid uric este crescut alarmant, la fel și enzimele hepatice și glicemia. Însă faptul că a produs un film care face turul planetei și denunță efectele nocive ale fast-foodului îi crează suficientă satisfacție.
Experimentul medicului nutriționist Mark Haub
Câțiva ani mai târziu, dr. Mark Haub, profesor de nutriție la Universitatea din Kansas, propune un experiment pe cât de asemănător, pe atât de diferit ca rezultate.
Nutriționist fiind, el decide să mănânce timp de 10 săptămâni exclusiv produse junk-food (chips-uri, biscuiți, gogoși și orice produse pline de zahăr și grăsime).
Însă toate produsele consumate într-o zi nu depășeau valoarea de 1.800 calorii, indiferent de numărul de mese sau ora la care erau mâncate. Rezultatul? După 10 săptămâni de regim junk-food Mark a slăbit 12 kg, iar cantitatea de grăsime din organism a scăzut la 25%. Nivelul trigliceridelor a scăzut cu 40%, colesterolul „rău” s-a redus cu 20%, iar colesterolul „bun” a crescut cu 20%. Mark Haub și-a recunoscut stupefacția: mâncarea „nesănătoasă” l-a făcut să fie mai sănătos!
Diferența de rezultate dintre cele două “regimuri” o face numărul total de calorii: 5.000 de calorii pe zi pentru Morgan Spurlok și 1.800 de calorii pe zi pentru Mark Haub.", a relatat Mihaela Bilic în cadrul emsiunii "Doctor de Bine" de la Pro Tv.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- A murit Naomy, cea mai controversată vedetă a anilor 2000
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor