Pot părinții să nu își ducă la școală copiii? Ce spune LEGEA. Chirieac: Să nu ne mirăm că e haos
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Tot mai mulți părinți își pun întrebări pe grupurile pentru părinți dacă există posibilitatea legală să nu își ducă la școală copiii, cel puțin pentru o perioadă. 

Avocatul Adrian Cuculis a intervenit în direct la România TV unde a explicat dacă este legal sau nu ca părinții să nu își ducă la școală copiii, din cauza pandemiei de coronavirus. 

”E foarte important de precizat că Legea Educației Naționale, dacă o coroborăm cu Codul Penal, avem o infracțiune, dacă vă vine să credeți, în momentul în care se zădărnicește practic această trimitere la școală a copiilor, pentru acest ciclu obligatoriu primar, atunci lucrul acesta echivalează cu infracțiunea. Sigur că avem o situație inedită. Mulți se vor întreba de câte infracțiuni ai auzit în această situație? Probabil că sunt foarte puține cazuri și noi trecem printr-o situație deosebită”, a declarat avocatul Adrian Cuculis. 

Chirieac: Să nu ne mirăm că e haos

Bogdan Chirieac, analist politic, a fost întrebat în cadrul unei intervenții la postul TV dacă nu cumva ar trebui să existe o precizare de la Guvern în această situație. 

”Omenește, să ai un copil mic la școală, în clasele primare sau în ciclul gimnazial, și să vezi ce s-a întâmplat astăzi, 352 de infectări în București, dumneavoastră ați fi de condamnat dacă nu v-ați trimite copilul la școală? Lumea se întreabă: domnule, ce facem? Bunicii sunt foarte vulnerabili în această situație. Dacă tot o lași pe doamna Anisie să se ocupe de o astfel de problemă, atunci să nu ne mirăm că e haos. Ar fi de mirare să iasă o treabă bună. Eu nu pot să condamn niciun părinte care hotărăște să nu își trimită copilul la școală”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel