Data publicării:

Postul Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, interzis în Rusia

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Postul Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, interzis în Rusia, după ce a fost pus pe lista organizațiilor ”indezirabile”.

Rusia a interzis marți postul Radio Europa Liberă/Radio Libertatea (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL), finanțat de Statele Unite încă din perioada războiului rece, informează Reuters și AFP, scrie Agerpres.

Atât Reuters, cât și AFP au constatat prezența RFE/RL pe lista organizațiilor media ”indezirabile” de pe site-ul ministerului justiției de la Moscova.

AFP observă că, din experiența a zeci de organizații media interzise în Rusia, în contextul reprimării oricărei critici la adresa Kremlinului după ce forțele ruse au invadat Ucraina în urmă cu doi ani, jurnaliștii și alți angajați sunt expuși în astfel de cazuri la urmărirea penală.

Lista include mai multe instituții media independente și în exil, inclusiv televiziunea Dozhd TV (TV Rain), Meduza, Novaya Gazeta Europe, iStories, The Insider, Bellingcat și Proekt, potrivit RFE/RL.

RFE/RL operează în 27 de limbi în 23 de țări

RFE/RL este o corporație media americană privată, non-profit, finanțată printr-o subvenție din partea Congresului SUA prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru media globale. RFE/RL operează în 27 de limbi în 23 de țări - în principal pentru publicul din țările în care libertatea presei este limitată.

Site-urile web și conturile de pe mai multe rețele de socializare ale proiectelor în limba rusă ale RFE/RL, inclusiv site-urile web ale Serviciului rusesc al RFE/RL, au fost blocate de Roskomnadzor, o agenție federală care monitorizează mass-media rusă, în primăvara anului 2022, pentru că au refuzat să elimine informațiile despre invazia militară la scară largă a Rusiei în Ucraina.

În pofida blocării, interesul publicului pentru informațiile furnizate de redacția RFE/RL și de canalul TV Current Time rămâne semnificativ, însumând zeci de milioane de vizite pe site-ul web și sute de milioane de vizualizări video pe YouTube și pe alte platforme, a transmis RFE/RL.

Citește și: Polonia și Slovenia, convocarea ambasadorilor Rusiei după moartea lui Navalnîi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel