Postul Paștelui 2021. Rețetă de chiftele mănăstirești
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Rețete Postul Paștelui 2021 / Imagine de Couleur de la Pixabay
Rețete Postul Paștelui 2021 / Imagine de Couleur de la Pixabay
Postul Paştelui este ideal pentru a testa mâncărurile fără carne, lactate şi ouă. Chiar dacă nu conţin aceste produse, ele au gust la fel de bun şi sunt şi săţioase. Iată ce rețetă de chiftele mănăstirești poți încerca în zilele dinaintea Paștelui.

Lista de ingrediente nu este mare. Preparatul se potriveşte pentru orice zi din post şi nu numai. În plus, este gătit des mai ales în mănăstiri. Spor la preparat şi poftă bună!

Ingrediente chiftele mănăstirești 

  1. 500 g fasole boabe
  2. 50 g făină
  3. 150 g orez
  4. 2-3 feli de pâine
  5. 150 ml ulei
  6. 5-6 căței de usturoi
  7. 2 cepe1 păstârnac
  8. 1 morcov
  9. 2 frunze de dafin
  10. cimbru
  11. pătrunjel
  12. mărar
  13. sare

Mod de preparare rețetă de chiftele mănăstirești

Mai întâi se pun boabele de fasole la înmuiat. A doua zi de dimineaţă se fierb. În momentul în care schimbi prima apă, pune în oală păstârnacul, ceapa şi morcovul (bineînţeles curăţate şi spălate în prealabil). Apoi se adaugă sare, piper şi frunze de dafin. Lasă să fiarbă la foc moderat. Când legumele sunt fierte, se scot din oală şi se pune deoparte, într-un bol. Trebuie să le laşi să se răcească puţin. După aceea trebuie să le treci pe toate prin maşina de tocat carne, bineînţeles, împreună cu fasolea fiartă. Nu uita să adaugi usturoiul pisat, pâinea, mărarul, pătrunjelul şi cimbrul.

Amestecă foarte bine pasta obţinută şi modelează din ea chiftele. Pentru această reţetă de chiftele mănăstireşti trebuie să încingi puţin ulei. Pârjoalele se prăjesc pe ambele părţi. Sunt bune şi calde, şi reci. Ideal de servit este cu o salată de primăvară, făcută din salată verde, spanac, leurdă, roșii, castraveți și câteva ridichi. Altă variantă ar fi să le servești cu o salată de sfeclă roșie. Ambele variante sunt sănătoase și de post.

Sursă: BZI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel