”Postul nu înseamnă, sub nicio formă, fără lapte, brânză, ouă, carne”. Preotul Florin Danu: Vă dezleg, în Vinerea Mare, să mâncați grătar cu vecinul cu care nu ați vorbit o viață
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ
Părintele Florin Danu a vorbit, pentru DCNews, despre Postul Sfintelor Paști. 

Mirela Vescan l-a întrebat, în cadrul emisiunii ”Mi-Th Influencer” de la DCNewsTV, pe părintele Florin Danu, ce fac persoanele care nu au reușit să țină post pentru Sfintele Paști. 

Primul om din Rai, tâlharul de pe crucea din dreapta

Preotul Florin Danu a răspuns că ”șanse sunt până în ultimul ceas”. Acesta a amintit că Mântuitorul Iisus Hristos a fost răstignit între doi tâlhari. ”Cel din dreapta s-a pocăit, s-a întors la dreapta credință și la bine. I-a părut rău de ce făcuse și a spus ”pomenește-mă, Doamne, și pe mine când voi veni întru împărăția Ta” și Mântuitorul îi spune ”astfel vei fi cu mine în Rai”. Pentru cine nu știe, e primul om care a fost în Rai. Primul om din Rai este tâlharul de pe crucea din dreapta, care o viață a fost tâlhar și în ultimul ceas s-a pocăit de tot ce făcuse și i-a cerut iertare lui Iisus Hristos” a menționat părintele. 

Postul nu e doar despre alimentație

În continuare, acesta a precizat: ”Suntem în Duminica Floriilor, mai avem șase zile până la Paști. Nu aruncăm cu piatra în cine nu a ținut post, sunt destui de mulți care nu vor reuși să țină post, însă eu mereu spun că nu mâncarea este primul subiect al postului - a nu înțelege că nu încurajăm să postim (alimentar n.r.). Postul nu înseamnă, sub nicio formă, fără lapte, brânză, ouă, carne. Postul înseamnă nevoință, înfrânare, fapte bună, dragoste, iertare. Eu, în parohia mea am spus și-mi asum: vă dezleg, în Vinerea Mare, să mâncați grătar cu vecinul cu care nu ați vorbit o viață. O spun metaforic”. 

După ce Mirela Vescan a dat exemplul ”mâncăm legume fierte, dar ne înjurăm”, preotul Florin Danu l-a citat pe Arsenie Boca: ”Dar mâncăm carne de om”. 

”Cine nu a reușit până acum să se înfrâneze culinar are timp, că e de mâine, că e de miercuri, dar ar fi păcat, pentru un creștin ortodox, să serbeze Paștele de vineri sau de sâmbătă seară” afirmă preotul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel