POSDRU, blocat degeaba? Risc neștiut pentru România
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
protest-posdru
protest-posdru
Patru luni, pe perioada verii, programul POSDRU a fost blocat în verificări. Ministrul Fondurilor Europene a explicat ce a însemnat presuspendarea POSDRU și ce risc a fost pentru România. 

"O să vă dau un exemplu ce a însemnat întreruperea de program pe POSDRU. În patru luni, am verificat cinci mii șapte sute de proceduri de achiziție, două mii de CV-uri și peste 1270 de proiecte și a rezultat că sistemul nu prezintă deficiențe majore care ar crea premisele suspendării acestul program", a spus Marius Nica.

Întrebat de Bogdan Chirieac dacă ne spune că "suspendarea programului POSDRU patru luni nu se impunea", ministrul a răspuns: "Au fost întrerupte plățile, a existat o presuspendare, iar decizia, în cazul în care aceste verificări ar fi însemnat deficiențe majore ar fi însemnat o suspendare a programului, ceea ce ar fi avut efect negativ și pentru 2014-2020, Comisia considerând că dacă o autoritate de management nu funcționează bine pe 2007-2012, nu creează premisele funcționării pentru 2014-2020".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel