Portugalia, performanță cu PNRR. Carmen Avram, frază-cheie
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Comisia Europeană a aprobat deja planul Portugaliei/Foto: Pixabay
Comisia Europeană a aprobat deja planul Portugaliei/Foto: Pixabay
Portugalia accesează deja banii europeni pentru PNRR datorită unei strategii cheie, spune europarlamentarul PSD Carmen Avram.

Invitată la emisiunea „Ce se întâmplă” de la DC NEWS, moderată de Răzvan Dumitrescu, europarlamentarul Partidului Social Democrat a explicat cum a reușit Portugalia să primească acceptul europenilor pe Planul Național de Redresare și Reziliență.

Răzvan Dumitrescu a întrebat de ce România nu a respectat ghidul Uniunii Europene pentru alcătuirea PNRR. „Pentru că noi suntem mai creativi”, a răspuns Carmen Avram. „Dacă Comisia ne spune «Acesta este template-ul, folosiți-l» și tu vii cu un template diferit, găsind că este mult mai interesant și mult mai bun pentru tine, iar Comisia îți trimite înapoi și spune că n-ați folosit template-ul pe care vi l-am dat...”, a continuat ea.

Trebuia trecut peste antipatii pentru ca cei mai buni români să fi lucrat la PNRR

„Sigur, atunci când elaborezi un plan de țară, un plan de continent, trebuie să-ți iei tot ce este mai bun pe pământul românesc, să aduci lângă tine, indiferent de partid, indiferent cât de antipatic ți-e omul respectiv – trebuie să-l ai lângă tine. Nu să nu te faci de rușine, aceasta este axiomă, dar să ai posibilitatea de a transforma o țară”, a mai spus Avram.

Portugalia a făcut performanță. Ursula von der Leyen a vizitat țara și a spus că așa trebuie făcut

„Acum, când a venit Portugalia și i s-a spus că va primi banii imediat (... ) în câteva săptămâni, doamna Von der Leyen s-a dus special în Portugalia și a felicitat țara pentru că a reușit acest lucru. A zis că este un plan foarte bun și a zis cu siguranță că banii luați de Portugalia vor transforma această țară. Aceasta este fraza-cheie, să transformăm țara și, odată cu ea, continentul”, a adăugat europarlamentarul.

Agricultura a primit finanțare zero

În cadrul aceluiași interviu, Carmen Avram a dezvăluit că s-a sărit peste agricultură. Aceasta a transmis: „Pentru mine a fost o lovitură agricultura, pentru că sunt în comisia aceasta și mă interesează foarte tare. Am văzut că sunt zero eurocenți (...) pentru că cineva a considerat că agricultura nu este foarte importantă, în condițiile în care agricultura va fi o componentă, o armă esențială pentru Europa viitorului. Agricultura va fi una dintre armele pentru care se va lupta pentru înverzire, reducerea poluării, pentru a hrăni continentul și țările cu hrană sănătoasă. Există un plan al Comisiei Europene de a schimba dieta europenilor pentru a fi mai sănătoasă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel