Data publicării:

Portavionul american trimis în Marea Mediterană după atacul Hamas se întoarce acasă, în SUA

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: US Naval Forces via Agerpres
foto: US Naval Forces via Agerpres
USS Gerald R. Ford  revine în portul-mamă din SUA.

Portavionul USS Gerald R. Ford, care a fost trimis în Estul Mediteranei după atacul Hamas asupra Israelului din octombrie, se pregătește să se întoarcă în Statele Unite în următoarele zile, conform anunțului făcut de marina americană. Scopul inițial al desfășurării era de a contribui la poziționarea regională de descurajare și apărare. După îndeplinirea acestei misiuni, USS Gerald R. Ford va reveni în portul său de origine, conform planurilor stabilite, pentru a se pregăti pentru viitoare intervenții militare.

"Departamentul Apărării evaluează constant poziţionarea forţelor în întreaga lume şi va menţine capacităţi semnificative atât în Marea Mediterană, cât şi în Orientul Mijlociu", a adăugat marina americană, potrivit Agerpres, adăugând că lucrează "cu aliaţi şi parteneri pentru a consolida securitatea maritimă în regiune".

Departamentul Apărării va continua să se bazeze pe prezenţa sa în regiune "pentru a descuraja orice actor statal sau non-statal să escaladeze această criză dincolo de Gaza".

Un portavion de nouă generaţie, USS Gerald Ford este o navă cu propulsie nucleară de 100.000 de tone, echipată cu noi tehnologii. După atacul Hamas din 7 octombrie, Washingtonul a oferit sprijin militar Israelului şi şi-a întărit prezenţa în regiune, inclusiv cu portavionul USS Gerald R. Ford şi alte nave de război. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel