Popovici şi Preda, pe primele două locuri în preliminarii la sărituri de la mare înălţime, în cadrul Campionatului Mondial de Natație
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
foto: Facebook, David Popovici
foto: Facebook, David Popovici
Constantin Popovici şi Cătălin Preda s-au clasat pe locurile 1 şi 2 după prima zi în concursul de sărituri de la mare înălțime, la Campionatul Mondial de Natație.

Sportivii români Constantin Popovici şi Cătălin Preda, campionul respectiv vicecampionul Europei, s-au clasat pe primele două locuri, marţi, în preliminariile concursului de sărituri în apă de la mare înălţime, din cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie de la Fukuoka (Japonia).

După cele două sărituri efectuate marţi de la 27 m, Popovici s-a clasat pe primul loc cu un total de 232,20 puncte, urmat de Cătălin Preda (207,60), ucraineanul Oleksei Prigorov (197,25), spaniolul Carlos Gimeno (193,20), francezul Gary Hunt (189,70), columbianul Miguel Garcia Celis (188,70) etc.

Britanicul Aidan Heslop, unul dintre favoriţi, a ocupat doar locul 13 (153,85). Au participat 23 de sportivi la acest concurs, iar joi sunt prevăzute semifinalele şi finala (ora 6:55).

Popovici, campion european în 2022, este unul dintre marii favoriţi la medalia de aur şi a arătat o formă excelentă în acest sezon, cu victorii la Boston şi Paris, şi un loc doi la Polignano a Mare (Italia), în urma lui Heslop, în circuitul Red Bull Cliff Diving World Series, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel