Popcornul este un aliment benefic pentru organism şi, din punct de vedere al nivelului antioxidanţilor, mai indicat decât fructele şi legumele, explică un grup de oameni de ştiinţă.
Autor: Alexandra Sandu
O gustare de popcorn are 300 mg de antioxidanţi, aproape dublu decât cea din fructe, de numai 160 mg. Cercetătorii Universităţii Scranton din Pennsylvania au descoperit că popcornul are o concentraţie mare de antioxidanţi pentru că are doar 4 % apă, în timp ce fructele şi legumele conţin 90 la sută apă, informează Daily Mail.
Antioxidanţii fac bine organismului uman pentru că luptă împotriva radicalilor liberi din organism.
Cercetătorii au atenţionat oamenii să nu renunţe la fructe şi legume pentru că acestea conţin vitamine vitale şi nutrienţi. În schimb, popcornul are puţine calorii şi "poate fi gustarea perfectă", au concluzionat ei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Cum să treci corect pe „sub masă” - Sfântul Epitaf, în Vinerea Mare. Preotul Nicolae Crângașu: Așa se face
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Copiii din București merg degeaba în Herăstrău. Nicușor Dan: Când se va rezolva problema cu locurile de joacă
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Scandal la "spitalul reziștilor", Colțea. Nu au bani de medicamente, dar aduc firme peisagistice. Chirieac: E vorba despre reforma profundă a sistemului de sănătate din România