Un astfel de aperitiv este neașteptat de gustos și ușor de preparat. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a face floricele delicioase. Desigur, vor fi mai mici ca mărime decât cele din porumb, dar vor fi super bune.
Ingrediente:
quinoa - 150 grame,
sare după gust.
Prepararea, pas cu pas
Încinge bine o tigaie uscată. Se toarnă quinoa și se întinde într-un strat uniform.
Acoperă tigaia cu un capac. Boabele de quinoa se prăjesc 1-2 minute, agitând periodic tigaia.
De îndată ce boabele încetează să plesnească, scoate floricelele de pe foc. Adaugă sare după gust.
Vezi și: Nu ai gustat niciodată ceva mai bun: popcorn cu scorțișoară
Trebuie să fii cu adevărat creativ cu gustările, dacă vrei să-ți mulțumești membrii familiei sau prietenii. Seara, după cină, te relaxezi cu familia în fața televizorului? Dar nu te poți uita liniștit la un film, dacă nu ai alături o gustare delicioasă.
Popcornul, desigur, este o gustare de neînlocuit, chiar fundamentală. Desigur, că cel mai bine este să consumi alimente bogate în fibre, așa că nu trebuie să te simți prea vinovat că ai mâncat popcorn.
Adaugă o frunză de dafin în cafea. Explicația te va surprinde
Popcornul se face ușor, iar această versiune, cu aroma sa caldă și dulce de scorțișoară măcinată, amintește de cerealele crocante de la micul dejun.
Puțină sare va ajuta la echilibrarea gustului dulce. Popcornul, preparat după această rețetă, va fi pe placul copiilor și al adulților.
Ingrediente pentru 5 porții:
un pahar de boabe de porumb,
2 linguri de unt topit,
2 linguri de zahăr,
1 lingură de scorțișoară măcinată,
jumătate de linguriță de sare.
Prepararea, pas cu pas
Porumbul special pentru floricele poate fi cumpărat din magazine. Are bobul mai mic și rotunjit. Adaugă 1 lingură de unt într-un ceaun pus pe aragaz, la foc mediu. Adaugă 3 boabe de porumb și acoperă ceaunul cu un capac.
Salata cu carne de pui și crutoane aromate va decora toate mesele de sărbătoare. Rețeta este simplă
Când boabele se desfac, poți adăuga restul boabelor de porumb și acoperă, din nou, ceaunul cu un capac.
Agită ceaunul periodic, până când toate boabele s-au desfăcut. Transferă floricelele de porumb într-un castron mare.
Pune 1 lingură de unt într-o tigaie. Adaugă zahărul, scorțișoara și un praf de sare într-un mojar. Ingredientele se macină până obții o compoziție fină ca a nisipului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Cei mai periculoși șoferi. Titi Aur: Dacă le zici ceva, mănânci bătaie fizic / video
- Ramona Păuleanu, soția avocatului Adrian Cuculis, este însărcinată din nou
- Ce să faci dacă poți economisi pe lună 100 de lei. ”Dacă atât poți tu să economisești, este o sumă foarte mare”
- A murit Daniel Barbu. Ministrul fusese atacat fizic pe vremea lui Băsescu / update
- Mircea Coșea despre impozitarea progresivă: ”în luna ianuarie au intrat în faliment peste 3000 de companii”
- BANCUL ZILEI: Vizită la ospiciu
- Declinul calității în educație. Prof. univ. dr. Emil Păun: Ce nu spune evaluarea PISA și de ce au fost rezultate slabe la simulări / video
- Un apartament de 100 mp, pe plajă, în Sicilia, costă cât o garsonieră în București. Încă o dovadă că prețurile din România au luat-o razna
- Elevii vor să desființeze „bacul”. Prof. Emil Păun, reacție: Copiii spun lucruri trăsnite
- De ce trebuie să eviți caserolele și sticlele din plastic. Dr. Radu Țincu, avertisment: Tulburări în dezvoltarea copiilor și adolescenților