Popcornul din quinoa, neașteptat de delicios! Este gata în 10 minute
Cine a spus că popcornul poate fi făcut doar din porumb? Pregătește popcorn din semințe de quinoa.
Un astfel de aperitiv este neașteptat de gustos și ușor de preparat. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a face floricele delicioase. Desigur, vor fi mai mici ca mărime decât cele din porumb, dar vor fi super bune.
Ingrediente:
quinoa - 150 grame,
sare după gust.
Prepararea, pas cu pas
Încinge bine o tigaie uscată. Se toarnă quinoa și se întinde într-un strat uniform.
Acoperă tigaia cu un capac. Boabele de quinoa se prăjesc 1-2 minute, agitând periodic tigaia.
De îndată ce boabele încetează să plesnească, scoate floricelele de pe foc. Adaugă sare după gust.
Vezi și: Nu ai gustat niciodată ceva mai bun: popcorn cu scorțișoară
Trebuie să fii cu adevărat creativ cu gustările, dacă vrei să-ți mulțumești membrii familiei sau prietenii. Seara, după cină, te relaxezi cu familia în fața televizorului? Dar nu te poți uita liniștit la un film, dacă nu ai alături o gustare delicioasă.
Popcornul, desigur, este o gustare de neînlocuit, chiar fundamentală. Desigur, că cel mai bine este să consumi alimente bogate în fibre, așa că nu trebuie să te simți prea vinovat că ai mâncat popcorn.
Adaugă o frunză de dafin în cafea. Explicația te va surprinde
Popcornul se face ușor, iar această versiune, cu aroma sa caldă și dulce de scorțișoară măcinată, amintește de cerealele crocante de la micul dejun.
Puțină sare va ajuta la echilibrarea gustului dulce. Popcornul, preparat după această rețetă, va fi pe placul copiilor și al adulților.
Ingrediente pentru 5 porții:
un pahar de boabe de porumb,
2 linguri de unt topit,
2 linguri de zahăr,
1 lingură de scorțișoară măcinată,
jumătate de linguriță de sare.
Prepararea, pas cu pas
Porumbul special pentru floricele poate fi cumpărat din magazine. Are bobul mai mic și rotunjit. Adaugă 1 lingură de unt într-un ceaun pus pe aragaz, la foc mediu. Adaugă 3 boabe de porumb și acoperă ceaunul cu un capac.
Salata cu carne de pui și crutoane aromate va decora toate mesele de sărbătoare. Rețeta este simplă
Când boabele se desfac, poți adăuga restul boabelor de porumb și acoperă, din nou, ceaunul cu un capac.
Agită ceaunul periodic, până când toate boabele s-au desfăcut. Transferă floricelele de porumb într-un castron mare.
Pune 1 lingură de unt într-o tigaie. Adaugă zahărul, scorțișoara și un praf de sare într-un mojar. Ingredientele se macină până obții o compoziție fină ca a nisipului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News