
Un astfel de aperitiv este neașteptat de gustos și ușor de preparat. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a face floricele delicioase. Desigur, vor fi mai mici ca mărime decât cele din porumb, dar vor fi super bune.
Ingrediente:
quinoa - 150 grame,
sare după gust.
Prepararea, pas cu pas
Încinge bine o tigaie uscată. Se toarnă quinoa și se întinde într-un strat uniform.
Acoperă tigaia cu un capac. Boabele de quinoa se prăjesc 1-2 minute, agitând periodic tigaia.
De îndată ce boabele încetează să plesnească, scoate floricelele de pe foc. Adaugă sare după gust.
Vezi și: Nu ai gustat niciodată ceva mai bun: popcorn cu scorțișoară
Trebuie să fii cu adevărat creativ cu gustările, dacă vrei să-ți mulțumești membrii familiei sau prietenii. Seara, după cină, te relaxezi cu familia în fața televizorului? Dar nu te poți uita liniștit la un film, dacă nu ai alături o gustare delicioasă.
Popcornul, desigur, este o gustare de neînlocuit, chiar fundamentală. Desigur, că cel mai bine este să consumi alimente bogate în fibre, așa că nu trebuie să te simți prea vinovat că ai mâncat popcorn.
Adaugă o frunză de dafin în cafea. Explicația te va surprinde
Popcornul se face ușor, iar această versiune, cu aroma sa caldă și dulce de scorțișoară măcinată, amintește de cerealele crocante de la micul dejun.
Puțină sare va ajuta la echilibrarea gustului dulce. Popcornul, preparat după această rețetă, va fi pe placul copiilor și al adulților.
Ingrediente pentru 5 porții:
un pahar de boabe de porumb,
2 linguri de unt topit,
2 linguri de zahăr,
1 lingură de scorțișoară măcinată,
jumătate de linguriță de sare.
Prepararea, pas cu pas
Porumbul special pentru floricele poate fi cumpărat din magazine. Are bobul mai mic și rotunjit. Adaugă 1 lingură de unt într-un ceaun pus pe aragaz, la foc mediu. Adaugă 3 boabe de porumb și acoperă ceaunul cu un capac.
Salata cu carne de pui și crutoane aromate va decora toate mesele de sărbătoare. Rețeta este simplă
Când boabele se desfac, poți adăuga restul boabelor de porumb și acoperă, din nou, ceaunul cu un capac.
Agită ceaunul periodic, până când toate boabele s-au desfăcut. Transferă floricelele de porumb într-un castron mare.
Pune 1 lingură de unt într-o tigaie. Adaugă zahărul, scorțișoara și un praf de sare într-un mojar. Ingredientele se macină până obții o compoziție fină ca a nisipului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- În vreme ce Austria ne ține la distanță de Schengen, Franța și Germania ne vor membri UE de clasa a doua. Raportul aflat la Bruxelles
- Doi ani posibili pentru marele cutremur care ar lovi România, conform lui Mărmureanu
- Narcisa Suciu, mărturisiri despre relația cu tatăl fiicei sale, care era însurat cu altă femeie, când a rămas însărcinată: "Nu am avut remușcări". Ies împreună în oraș toți trei
- Mircea Badea, despre Pescobar: Arată, vorbește și emană ceea ce ar trebuie să emane un om de afaceri adevărat în România
- Av. Adrian Cuculis, după cazul Donca: Cunosc cel puțin zece vedete autohtone serioase care au fost păcălite cu criptomonede
- Patronul firmei de transport care a ucis cinci oameni pe A1, de neatins
- Ce spunea Orianda Donca, soția lui Călin Donca: Am muncit foarte mult, într-o perioadă în care majoritatea se distrează
- Hartă cutremure București / România. Prof. univ. dr. ing. Văcăreanu: Când doamna respectivă a văzut blocul colorat cu roșu a început să plângă
- Guvernul pune prag de 2.000 de lei pentru plățile cash. Mircea Badea a răbufnit: Operațiuni absolut mizerabile
- El este unul din cei patru bărbaţi care au murit în explozia de la Călimăneşti. Marius abia făcuse nunta și urma să devină tată - Foto