Data publicării:
Popcorn cu ciocolată: transformă un preparat simplu într-o gustare delicioasă
Popcornul simplu poate fi transformat într-o gustare delicioasă de care să se bucure toată familia sau cu care îți vei cuceri invitaţii.
Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru asta.
Ingrediente:
55 grame de unt nesărat,
40 grame unt de cacao,
50 grame de porumb pentru popcorn,
85 ml de apă,
110 ml sirop de porumb,
255 grame de zahăr,
85 grame de ciocolată 72%,
bicarbonat de sodiu,
1 gram de sare.
Rețeta pas cu pas
Pregătiţi popcornul ca de obicei. Între timp preparați compoziția de ciocolată. Pentru asta aveţi nevoie de un vas destul de încăpător, pe care îl ungeţi cu unt și în care veți pune popcornul făcut.
Rulada uimitoare cu dulceață: o rețetă simplă pentru fiecare zi
Într-o oală amestecaţi apa, siropul de porumb, untul de cacao şi zahărul şi puneţi-o pe foc. Se amestecă până când compoziţia începe să fiarbă. Continuaţi fierbere 10 minute.
Când siropul este gata, luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi ciocolata, amestecând cu o spatulă. Ulterior, adăugaţi bicarbonatul de sodiu şi sarea. Compoziţia trebuie să aibă un aspect spumos.
Dovlecei cu brânză, gătiți în cuptorul cu microunde: sunt cu adevărat savuroși
Turnaţi compoziția de ciocolată peste popcorn şi amestecaţi bine ca toate floricelele să fie acoperite. Între timp, ungeţi cu unt o tavă mai adâncă. Vărsaţi în ea popcornul acoperit de ciocolată şi, cu ajutorul unei furculiţe, separaţi floricelele una de cealaltă. Se lasă să se răcească aproximativ 45 de minute. După aceea, se depozitează într-un vas închis ermetic, deoarece contactul cu aerul va înmuia floricelele.
Poprocnul cu ciocolată se poate păstra două săptămâni la temperatura camerei şi o lună în frigider. Poftă bună!
BONUS. Combină ouăle cu câțiva biscuiți, iar rezultatul te va surprinde
Iubitorii de deserturi, cu siguranță, nu trebuie să rateze rețeta de mai jos.
Gogoașa cu caramel este un desert foarte moale și delicios și se prepară extrem de rapid și ușor. Pentru a face blatul veți avea nevoie de un blender.
Ingrediente pentru blat:
1 linguriță esență de vanilie,
6 ouă,
1 litru de lapte
250 grame de zahăr,
200 grame de biscuiți uscați.
Ingredientele pentru prepararea caramelului:
45 de grame de apă,
4 lingurițe de zahăr.
Metoda de preparare
Puneți biscuiții într-un blender, iar apoi adăugați ouăle. Turnați laptele, zahărul, esența de vanilie și porniți și mixați toate ingredientele. Veți obține un amestec lichid și fără cocoloașe.
Într-o tigaie, turnați 45 grame de apă și zahărul. Puneți oala pe foc și gătiți până când zahărul se va dizolva complet. Odată ce caramelul este gata, turnați-l pe fundul unei forme de gogoși. Apoi, adăugați aluatul de biscuiți. Forma în care ați turnat aluatul se așează într-o tavă, în care trebuie să turnați apă la temperatura camerei.
Acoperiți forma cu folie de aluminiu și puneți-o în cuptorul preîncălzit. Lăsați desertul să se coacă la o temperatură de 170 de grade, aproximativ 60 de minute.
Când prăjitură este gata, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet. Se acoperă apoi cu folie alimentara și se dă la frigider pentru câteva ore.
După timpul necesar, se îndepărtează folia. Forma cu prăjitura se pune pe o cratiță plină cu apă clocotită. În acest fel veți putea extrage prăjitura din formă și, în același timp, caramelul se va topi. Acum nu vă mai rămâne decât să întoarceți desertul cu capul în jos pe un platou. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News