SANCŢIUNI de la ministru dacă nu apar manuale
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 13 noi 2017, 19:21
WhatsApp
Editurile au termen până vineri să livreze manualele de clasa a V-a, iar cele care nu respectă contractul vor fi sancţionate, a anunţat ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

"Până vineri (...) este termenul de livrare a acestor manuale către unităţile şcolare. Am pus public toate contractele pe care le-a semnat Ministerul Educaţiei şi avizele cu toate editurile. Din data de vineri, din 17, toate acele edituri care nu livrează manuale vor fi sancţionate conform contractului", a declarat Liviu Pop.

Ministrul a adăugat că unele edituri au livrat deja către inspectoratele şcolare aceste manuale. 'Unele edituri am înţeles că deja au livrat către inspectoratele şcolare aceste manuale, altele sunt în curs de rezolvare cu săptămâna aceasta, vom vedea vineri cu exactitate care sunt acele edituri care şi-au respectat contractul. Cele care nu şi-au respectat contractul vor fi sancţionate pentru fiecare zi de întârziere', a arătat Pop.

Fiind întrebat câţi bani a încasat Ministerul Educaţiei din taxa pentru intrarea în comisiile de avizare a auxiliarelor, ministrul a spus: "În funcţie de câte avizări, de câte auxiliare au depus editurile respective, undeva la două - trei milioane (de lei - n.r.) bănuiesc". Pop a precizat că din aceşti bani vor fi plătite comisiile de evaluare şi tot ceea ce stă la baza evaluării auxiliarelor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?