Data actualizării:
Data publicării:

Ponton de zeci de mii de euro, realizat de Primăria Alba Iulia, prăbușit sub greutatea unui... cal. Primarul: Cam flamba podeaua. Am încercat-o cu piciorul

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto alba24.ro
foto alba24.ro

Un cal a căzut printre scândurile care formează puntea noului ponton, construit de Primăria Alba Iulia. 

S-a întâmplat astăzi, în jurul orei 16.20, iar,  pentru a scoate calul dintre scândurile rupte, a fost nevoie de intervenția pompierilor de la ISU Alba. 

Primarul Gabriel Pleșa a oferit o serie de precizări legate de ponton și noua podea a acestuia, conform alba24.ro. Gabriel Pleșa a declarat că pontonul nu era recepționat și că acest fapt urma să se întâmple în viitor. ”Mai aveam de lucru la el. Chiar cerusem niște lucrări de ranfosare asupra pontonului.” a spus primarul USR pentru sursa citată. ”Cam flamba podeaua și am cerut să mai fie puse profile metalice și apoi montată la loc podeaua” a completat el. ”Eu am verificat-o cu piciorul și mi-am dat seama că flambează”, a mai declarat Gabriel Pleșa.

Pontonul face parte din revitalizarea zonei râului Mureș din cartierul Partoș. Mai exact, Primăria încearcă să amenajeze un spațiu de agrement care să fie folosit atât de cetățeni, dar și de sportivii clubului municipal, sportivi ai secției de kaiac canoe. 

Calul a fost prins în chingi și ridicat cu o autospecială a pompierilor din Alba Iulie. Ulterior, a fost predat proprietarului. 

Pontonul face parte dintr-un proiect demarat în urmă cu doi ani, când Primăria Alba Iulia încheia un acord de parteneriat cu Administrația Națională Apele Române, necesar pentru construirea zonei de agrement și debarcader pe malul râului Mureș, la Partoș.

Investiția a fost bugetată de consiliul local, în trimestrul I, cu suma de 368.300 lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 407.159 lei.

”Investiţia include amenajarea căii de acces auto, locuri de parcare cu piatră spartă, platformă de debarcare pentru caiac şi canotcă, platformă de acces cu peridocul pentru lansarea la apă a bărcilor, sistem de iluminat, nivelarea terenului şi plantare de specii potrivite malurilor de apă.” arată documentația proiectului. Va fi montată o “structură metalică plutitoare şi mobilă care să urmărească cotele apelor şi care să deservească relaţia ponton-apă” mai arată aceasta. 

Pod prăbușit sub greutatea a două mașini

Amintim că recent un pod abia inaugurat peste râul Siret s-a prăbușit în județul Neamț, între localităţile Sagna şi Luţca. Un camion și o autoutilitară erau pe pod în momentul prăbușirii.

ISU Neamț anunța că s-a prăbușit o parte din podul de peste râul Siret, ce făcea legătura între localitățile Sagna și Luțca. Un autocamion și o autoutilitară se aflau pe pod.

Un bărbat de 56 de ani a fost scos din camion de către participanții la trafic. Acesta a fost preluat de către echipajele medicale sosite la locul evenimentului. 

Presa locală a tot relatat, anterior prăbușirii podului, problemele structurale. 

Televiziunea locală a arătat mai multe fotografii realizate de amatori, în care se vedea că există mai multe crăpături în structura de rezistență a podului și în pilonii care îl susțin.

De asemenea, presa locală semnala, la finalul lunii martie, că o mică grindă a podului s-a desprins și că, potrivit informațiilor furnizate de constructor, „acestea nu ar fi grinzi de susținere, ci doar lucrări ascunse, tencuite, la momentul reabilitării obiectivului având scopul de a întinde cablurile din hobane și nu de a susține podul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel