Ponta vrea să mute ÎCCJ în casă nouă: Condiții de-a dreptul rușinoase
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
victor-ponta1
victor-ponta1

Premierul Victor Ponta a vizitat, vineri, sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție și a observat că magistrații lucrează în condiții improprii și de-a dreptul rușinoase. El a propus ca soluție pentru această situație construirea unui nou sediu pentru Instanța Supremă.

”Conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie mi-a povestit de mai multe ori despre condiţiile total improprii în care îşi desfăşoară activitatea. Realitatea este mult mai rea decât mi se povestise mie. Sunt nişte condiţii de-a dreptul ruşinoase pentru o ţară modernă şi pentru o instituţie fundamentală, aşa cum este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Împreună cu ministrul Justiţiei şi ministrul de Finanţe, o să găsim o soluţie, dar nu provizorie, ci pe termen mediu şi lung, pentru ca instanţa supremă să-şi poată desfăşura activitatea în nişte condiţii decente. Din ce am văzut eu în instituţiile publice din România, mă refer la Guvern, instanţe, autorităţi locale, cred că este situaţia cea mai rea pe care am văzut-o eu”, a declarat prim-ministrul.

Opțiunea murării ÎCCJ în Palatul Justiției nu este una viabilă pentru că echivalează cu mutarea Curții de Apel, mai apreciază Ponta. Ar fi de preferat construirea unui nou sediu, a propus șeful Guvernului. Costurile nu ar fi foarte mari, explică premierul, Guvernul acordând sume mari pentru clădirile instanțelor și parchetelor răspândite în întreg Bucureștiul.

”Am discutat şi alte probleme, care ţin de primele efecte ale intrării în vigoare a Codului de procedură civil, pregătirea de aplicare a Codului de procedură penală, despre ideea de reflectare mai clară în Constituţie a puterii judecătoreşti. Au fost mai multe teme, însă problema cea mai mare este aceea a funcţionării instanţei supreme în condiţii cât de cât decente. Ceea ce am văzut aici este realmente inacceptabil”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel