Ponta a vorbit cu Băsescu: Mi-a zis că nu semnează acordul cu FMI
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Prim-ministrul Victor Ponta a dezvăluit că a vorbit la telefon, joi seara, cu președintele Traian Băsescu, care i-a transmis că nu vrea să semneze scrisoarea pe care Guvernul vrea să o înainteze boardului Fondului Monetar Internațional.

Întrebat, luni seara, la România Tv, ce anume a discutat cu șeful statului, Ponta a răspuns: ”Mi-a spus că nu vrea să semneze scrisoarea (cu FMI - n.r). Nu mi-a dat detalii”.

Ponta a explicat că decizia președintelui de a nu semna scrisoarea are două efecte. ”Operațional, nu avem acord în vigoare însă în realitate noi ne ținem de toate obligațiile pe care ni le-am asumat, legate de deficit, de arierate, de tot ceea ce am discutat. Din fericire, în continuare ne împrumutăm foarte ieftin pentru că toate datele pe 2013 sunt pozitive. De la FMI oricum nu luam niciun ban, noi plătim ce s-a luat în 2009”, a spus premierul, care a punctat că acordul cu FMI este ”birocratic” suspendat.

Probleme în ceea ce privește acordul Guvernului cu FMI există și la nivelul Executivului condus de Victor Ponta, acolo unde responsabil de redactarea și înaintarea documentului era Daniel Chițoiu, ministrul demisionar al Finanțelor. Liberalul era cel care se ocupa de astfel de negocieri cu organismele internaționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel