Ponta îl acuză pe Băsescu că a vândut ţara pentru a-şi rezolva problemele personale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Victor Ponta
Victor Ponta

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, referindu-se la una dintre cablogramele prezentate ca aparţinând Ambasadei SUA la Bucureşti şi atribuite WikiLeaks , referitoare la cazul Teo Peter, că preşedintele Traian Băsescu a vândut ţara pentru rezolvarea unor probleme personale.

Ponta a afirmat că este român, deci îi place să citească WikiLeaks, scrie Mediafax.

"Am văzut că domnul Băsescu ne-a vândut pe toţi ca să îşi rezolve problemele lui personale. Am văzut că l-a asigurat pe ambasadorul american că acel puşcaş care a comis un accident şi l-a ucis pe Teo Peter nu va păţi nimic în România", a continuat el.

Ponta s-a referit şi la nota în care se afirmă că preşedintele Băsescu ar fi dat asigurări diplomaţilor americani că România ar fi dispusă să renunţe la o parte din datoria istorică pe care o avea Irakul către ţara noastră.

"L-am văzut pe domnul Băsescu că a renunţat la datoria pe care România o avea de încasat, banii noştri ai tuturor, ca să îşi rezolve o problemă personală. L-am văzut pe domnul Băsescu că spunea, de parcă e patronul României, să luăm (avioane – n.r.) numai din SUA, cât este el preşedinte, ca să îşi rezolve el o problemă personală. Cred că un patron normal, ceea ce nu este Băsescu, patron al României, ar trebui să spună ce e mai bine pentru România", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu i-ar fi spus ambasadorului SUA, în 2005, că militarul responsabil de accidentul în care şi-a pierdut viaţa Teo Peter "va avea parte de un proces echidistant şi nu ar urma să facă nicio zi de închisoare in România", relatează Hotnews, citând o telegramă atribuită WikiLeaks.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel