Ponta: Europa și Rusia au pierdut războiul. Sunt foarte pro-european și foarte anti-Putinist când spun asta / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ponta
Ponta
Victor Ponta a spus care sunt, în opinia sa, pierzătorii războiului pornit de Rusia în Ucraina.

„În acest moment, după părerea mea, și sunt foarte pro-european și foarte anti-Putinist când spun asta: că Europa și Rusia au pierdut războiul. În acest moment, Europa este, economic și politic, total dependentă de America. Rusia, economic și politic, este total dependentă de China”, este opinia lui Victor Ponta.

Premierul a venit și cu un exemplu în acest sens. S-a referit la faptul că Volkswagen ar putea alege SUA în defavoarea Europei pentru fabrica de baterii.

Mai precis, grupul auto german Volkswagen a decis să pună pe pauză proiectul privind construcţia unei uzine de baterii în Europa de Est, pentru a da prioritate unei facilităţi similare ce ar urma să fie construită în America de Nord, după ce a ajuns la concluzia că ar putea primi stimulente în valoare de 10 miliarde de euro din partea autorităţilor americane, informează Financial Times.

„Să vă dau un exemplu: avem cea mai puternică economie din Europa - economia Germaniei, cu președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen - nemțoaică, iar cea mai tare firmă germană este Volkswagen. Volkswagen a anunțat că următoarea fabrică o deschide în America, nu în Europa. Case closed. Despre acest lucru vorbim”, a mai spus Victor Ponta la DC News și DC News TV, în cadrul emisiunii „Ce se întâmplă”.

Vedeți mai multe aici:

VEZI ȘI: Alegeri 2024. Ponta, despre ce vom vota: Așa partide am mai avut. Și au dispărut / video - https://www.dcnews.ro/alegeri-2024-ponta-despre-ce-vom-vota-asa-partide-am-mai-avut-si-au-disparut-video_910764.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel