Ponta: Este o idee proastă adoptarea prin ordonanţă de urgenţă a alegerii preşedinţilor de Consilii judeţene
Autor: Eduard Pascu | Publicat pe: 03 iun 2019, 18:20
WhatsApp
Preşedintele PRO România, Victor Ponta, susţine că este o idee "proastă" adoptarea prin ordonanţă de urgenţă a modificării legii electorale privind alegerea preşedinţilor de Consilii judeţene, fără discuţii pe acest subiect.

Întrebat luni, într-o conferinţă de presă, dacă este o idee proastă alegerea şefilor de Consilii judeţene prin vot direct, el a răspuns: "Cred că este o idee proastă (adoptarea - n.r.) prin OUG. Cred că este o idee proastă cu un singur tur şi cred că este o idee foarte proastă să adopţi repede, repede ceva fără să discuţi cu toţi ceilalţi şi să analizezi. În final, ca toate deciziile proaste luate repede, repede efectul va fi împotriva PSD şi nu cred că e corect ca UDMR să ia cinci preşedinţi de Consilii judeţene, nu e corect din punct de vedere al ponderii partidelor".

Potrivit lui Ponta, prin adoptarea acestei OUG, Executivul a procedat iar "ziua ca hoţii".

"Înţeleg că Guvernul a adoptat sau urmează să adopte prin OUG modificări la legea alegerilor. Sunt uluit, înseamnă că n-au înţeles nimic, înseamnă că iar procedează ziua ca hoţii. Nu au înţeles ce au votat oamenii pe 26 mai, că nu mai merge cu OUG prin care să îţi aranjezi tu tot felul de lucruri. (...) Cei care adoptă acum această ordonanţă şi consideră că avantajează PSD sunt iresponsabili, nu avantajează PSD. (...) Este evident că interesul şi mesajul electoratului este de a avea un sistem de alegeri cât mai deschis, transparent, care să ofere cât mai multor candidaţi o şansă", a spus Victor Ponta.

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede alegerea preşedinţilor de Consiliu judeţean prin vot direct de către cetăţeni, a anunţat, luni, vicepremierul Daniel Suciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?