Ponta, după întâlnirea de la Cotroceni: Băsescu va respinge bugetul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Premierul Victor Ponta a declarat, la sfârșitul întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu președintele Traian Băsescu, ministrul Finanțelor, ministrul Bugetului și guvernatorul BNR, că nu s-a ajuns la niciun acord, iar șeful statului nu renunță la decizia de a retrimite la Parlament bugetul pe 2014. Dacă Legislativul nu va renunța la acciza suplimentară pe combustibil, șeful statului intenționează să trimită proiectul de lege privind bugetul la Curtea Constituțională, a precizat Ponta. Prim-ministrul a relatat că l-a rugat pe Băsescu să deruleze procedura cât mai repede, astfel ca noul buget să intre în funcțiune la 1 ianuarie anul viitor, dar președintele nu a spus ”nici da, nici nu”.

[caption id="attachment_396398" align="alignleft" width="640"] Foto: presidency.ro[/caption]

”Din păcate, poziţia preşedintelui este extrem de inflexibilă. Ne-a spus că va da proiectul de buget înapoi la Parlament. Singura rugăminte pe care i-am adresat-o a fost aceea de a nu tergiversa excesiv de mult şi să încercăm să facem toate procedurile astfel încât până la 1 ianuarie să avem totuşi bugetul. Preşedintele va retrimite legea, va contesta la Curtea Constituţională. Rugămintea mea a fost ca aceste proceduri să le facă într-un termen rezonabil. Nu mi-a garantat nici că da, nici că nu. Poziţia preşedintelui a fost extrem de inflexibilă. Urmează ca, după ce Parlamentul votează bugetul, să îl trimitem, să îl retrimită să îl votăm încă o dată, să îl conteste la Curte şi apoi va trebui să îl promulg”, a declarat Ponta.

Prim-ministrul a precizat că a primit o veste bună de la ministrul bugetului, Liviu Voinea, privind TOP-upul de 10%, pe care proiectele cu finanțare europeană îl vor primi chiar dacă Băsescu tergiversează implementarea bugetului.

Nu s-au purtat discuții despre comisia ”Călărași” pentru că nu era cadrul potrivit, a adăugat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel