Ponta, discuție informală cu Obama
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Premierul Victor Ponta  a vorbit timp de 15 minute cu Barack Obama, la Johannesburg, după ce președintele SUA și-a susținut discursul în memoria lui Nelson Mandela, potrivit unor surse din delegația premierului, citate de Mediafax.

Victor Ponta și președintele american au schimbat câteva cuvinte în tribuna stadionului în care a fost organizată ceremonia în memoria fostului lider sud-african, Nelson Mandela. Premierul României i-a fost prezentat lui Obama de către Tony Blair, fostul prim-ministru britanic care este în relații foarte bune cu șeful guvernului de la București.

Conform Mediafax, în timp ce preşedintele Obama îşi susţinea discursul, Ponta s-a apropiat de Tony Blair, cu care are o relaţie apropiată, iar la finalul discursului amândoi s-au îndreptat spre preşedintele SUA, Ponta fiind prezentat acestuia de către Tony Blair.

Victor Ponta a confirmat întâlnirea cu Barack Obama, precizând că nu a discutat "nimic oficial" cu liderul de la Casa Albă.
Premierul României a mai discutat, tot în tribuna stadionului din Johannesburg, cu președintele Franței, Francois Hollande, dar și cu premierul Marii Britanii, David Cameron. Foștii președinți Emil Constantinescu și Bill Clinton s-au îmbrățișat când s-au întâlnit la ceremonia în memoria lui Mandela, la care și-au anunțat prezența cel puțin 100 de lideri de stat și guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel