Ponta, despre numirea procurorilor șefi: O audiere de mascaradă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
victor-ponta1
victor-ponta1
Audierea celor doi procurori propuși de ministrul Justiției pentru conducerea DNA și a Parchetului General a fost o "mascaradă", a declarat, luni, premierul Victor Ponta, precizând însă că președintele Traian Băsescu îi poate numi pe cei doi și cu aviz negativ de la CSM, precedentul fiind creat la numirea fostului procuror general al României, Laura Codruța Kovesi.

"Doamna ministru a făcut două propuneri, într-o audiere mascaradă au fost respinse, preşedintele trebuie să se pronunţe. Am auzit că nu poate să numească domnul preşedinte pe cineva la care CSM a dat aviz negativ, şi am zis «Ei, aş... Dar doamna Kovesi a avut aviz negativ»", a susţinut Ponta, citează Mediafax.

Președintele liberalilor, Crin Antonescu a completat imediat spusele premierului: "Nu era CSM-ul bun atunci".

Ulterior, premierul Victor Ponta, precizând ironic că se aşteaptă să fie anchetat de inspecţia judiciară a CSM pentru aceste declaraţii, a adăugat: "Atunci era CSM-ul rău, acum e CSM-ul bun."

Procurorii Ioan Irimie și Tiberiu Nițu, propuși de ministrul Justiției, Mona Pivniceru, pentru a prelua conducerea DNA, respectiv funcția de procuror general, au primit, joi, aviz negativ din partea Secției pentru procurori a CSM, ambii înregistrând cinci voturi "împotrivă" şi unul favorabil, acesta aparţinând ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru.

Avizul CSM este consultativ, decizia finală aparţinând şefului statului, însă în cazul în care președintele Traian Băsescu nu îi va numi pe cei doi, "probabil" vor fi desemnați următorii doi candidați în ordinea nominalizărilor ai ministrului Justiției, respectiv Elena Hach şi Claudiu Dumitrescu, după cum afirma în 13 noiembrie, ministrul Mona Pivniceru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel