Ponta, despre replica lui Băsescu la Iași: Bine a făcut
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ponta, basescu, replica, iasi, pensionari
ponta, basescu, replica, iasi, pensionari
Premierul Victor Ponta consideră că replica oferită duminică de către președintele Traian Băsescu pensionarilor ieșeni care l-au huiduit, privind locurile de muncă este corectă, pentru că oricum oamenii nu au nicio așteptare de la șeful statului, ci speranțele lor sunt îndreptate către guvernul pe care liderul PSD îl conduce.

"Bine a făcut. Mă bucur că, în sfârșit, dl președinte Băsescu acceptă că noi suntem cei care facem lucrurile bune și, în general, oamenii, oricum nu aveau nicio așteptare, cred că i-au spus că a distrus țara. Așteptarea este de la noi și îmi asum această responsabilitate", a declarat premierul Victor Ponta, duminică seară, într-o intervenție telefonică la România TV.

Citește și Replică incredibilă a lui Băsescu la reproșul unei femei că pleacă tinerii din România - Video

Întrebat cum comentează afirmația președintelui Traian Băsescu, potrivit căreia nu a înțeles foarte bine de ce i-au reproșat pensionarii ieșeni că le-au tăiat pensiile, cu accent pe cele ale celor care lucrat în agricultură, premierul Ponta a răspuns: "Despre morți, numai de bine. Cred că pe 6 mai 2010, Traian Băsescu anunța tăierea tuturor salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale. Băsescu nu mai contează acum. Contează ca aceste rezultate economice pe care noi le avem să se simtă mai departe într-o dezvoltare a României pe termen mediu și lung, adică să nu fie ca în 2006-2007-2008, când am avut creștere economică, dar în special pe zona imobiliară, pe investiții financiare, care apoi în 2008 au căzut", a explicat premierul Ponta.

România are o creștere economică sănătoasă

Potrivit prim-ministrului, "Creșterea de acum este mai sănătoasă pentru că este pe industrie, pe exporturi, pe agricultură și pe fonduri europene. Dar, mai spun un lucru, spre deosebire de dl Băsescu, sunt convins  că responsabilitatea conducerii țării va fi tot la noi, așa că încât sunt foarte prudent când se vorbește despre scăderea TVA-ului de la 24% la 16% la tot (PNL - prgram de guvernare - n.r.). Când am făcut programul USL cu dl Tăriceanu, cu dl Chițoiu, cred că era și dl Silaghi - dl Antonescu nu a fost implicat, mai bine, că cine ştie ce-i mai trece prin cap - am spus "hai să nu mai promitem lucruri pe care nu le putem face".

Citește și Ponta, pentru Băsescu: "În sfârșit! Îi mulțumesc!"

Efectul reducerii TVA la 16%, micșorarea pensiilor la jumătate

Premierul Victor Ponta susține că nu se poate reduce TVA la 16% la toate produsele, întrucât efectul asupra pensionarilor ar fi devastator. "Dacă promitem că reducem TVA de la 24% la 16% într-un an, vă pot spune colegii mei că asta înseamnă 4 mld de euro, ceea ce înseamnă tăierea tuturor pensiilor cu 50%. Liberalii se bazează pe faptul că nu-i ascultă nimeni", a continuat premierul, precizând că nu poate face promisiuni deșarte. 

"Eu voiam să spun altceva. Nu le pot promite oamenilor și nici nu le promit că, de la anul sau din toamnă, dublăm pensiile, salariile, ca Traian Băsescu care a promis în 2009 și apoi le-a tăiat în 2010. Ceea ce noi am promis și am făcut în fiecare an a fost indexarea pensiilor cu acel procent care nu este satisfăcător, să mărim salariile la câteva categorii de bugetari", a explicat premierul.

Mesaj pentru cei care nu vor să mai audă de FMI și Comisia Europeană

Prim-ministrul a avut și un mesaj pentru cei care susțin că ar trebui întreruptă colaborarea cu FMI și CoE.

"Nici eu nu sunt fericit ca șef al Guvernului că o dată la trei luni sau la șase luni să avem vizita celor de la FMI sau CoE. Însă asta înseamnă pentru toți care investesc în zona privată o garanție că România își păstrează seriozitatea și echilibrul. Asta înseamnă că primim fonduri europene. Acel acord a însemnat un semnal nu doar că nu mai împrumutăm bani, ci și că România este un loc în care banii privați or să vină cu siguranță și nu sunt în niciun pericol", a mai spus premierul Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel