Bilanț COVID, date ASCUNSE. Buicu: Ceea ce vedem acum este o recunoaștere a numărului de decese din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Deputatul PSD Florin Buicu a explicat că în prezent se recunoaște, în bilanțurile zilnice, numărul real de decese COVID, care au survenit din noiembrie 2020 și până anul acesta. 

”La 30.000 de decese, numărul morților care veneau din urmă erau undeva la 2.000 sau peste 2.000. Asta înseamnă că ponderea în mortalitate a cazurilor care vin din noiembrie, anul trecut, în urmă, este foarte mare. De aceea se spunea la un moment dat că sunt ascunse datele în fața românilor”, a explicat Florin Buicu, invitatul jurnalistului Răzvan Dumitrescu în emisiunea ”Ce se întâmplă?”. 

”Culmea, în noiembrie spuneți, adică de alegeri. Păi au ascuns datele intenționat? Mulți așa cred, ca să facem alegeri”, a completat Răzvan Dumitrescu. 

Se recunoaște numărul real de decese

”Ceea ce vedem acum de fapt este o recunoaștere a numărului de decese din România, care nu au fost raportate la acel moment dintr-o eroare de raportare, dintr-o greșeală de soft, dar pe care trebuie până la urmă să le raportăm pentru că nu ne încadrăm în cifrele statistice ale celorlalți”, a adăugat Florin Buicu. 

„Am prezentat de atâtea, ori de câte ori încercam să închid graficele, nu se închideau cifrele, lipsea ceva ca să se închidă sumele respective și noi am prezentat de ne-am săturat aceste inadvertențe. Începem să căpătăm explicații, dar eu întreb așa: Dacă din diverse explicații, s-a întâmplat această chestiune, care a picat fix pe alegeri, păi cum pot eu să îi cred că nu pot face ce vor ei cu cifrele, invocând probleme de soft, probleme de baze de date diferite?”, a mai spus Răzvan Dumitrescu. 

„În orice evoluție a unei pandemii, atât timp cât populația nu este acoperită din punct de vedere imunitar, teoretic, la un milion de oameni vaccinați sau care au trecut prin boală, avem 10 milioane de oameni care au trecut prin boală”, a mai explicat Buicu. 

Numărul mai mare a celor care au fost infectați cu COVID-19 este mai mare

Universitatea din Washington a realizat un studiu care indică faptul că numărul deceselor din România din cauza COVID-19 ar putea fi mult mai mare decât cel înregistrat până acum, de 28.699 de persoane. Conform datelor studiului, țara noastră se află pe locul 19 în lume după numărul de decese provocat de coronavirus, cu 87.649 de decese. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel