Pompierii fac verificări în stațiile și tunelurile de metrou aferente Magistralei 5
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Pompierii din Capitală vor verifica stațiile de metrou și tunelurile aferente Magistralei 5, atât în cursul zilei cât și noaptea. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov desfășoară în această perioadă activități de pregătire cu echipajele de intervenție în situații de urgență, la stațiile de metrou date recent în exploatare, pe Magistrala 5, Eroilor - Râul Doamnei.

În acest sens, începând cu data de 21.09.2020 sunt efectuate zilnic astfel de recunoașteri la nivelul stațiilor, în intervalul orar 13:00-15:00, respectiv în tunelurile dintre stații, pe parcursul nopții, după încheierea programului de circulație a metroului și scoaterea de sub tensiune a rețelei electrice.

Ce urmăresc pompierii 

”Pe durata acestor recunoașteri se urmărește verificarea particularităților constructive și funcționale ale echipamentelor care fac parte din componența stațiilor, verificarea nivelului de pregătire a personalului propriu, prin utilizarea aparatelor de respirat cu autonomie ridicată, specifice intervenției la metrou, realizarea comunicațiilor radio și colaborarea cu personalul de specialitate din cadrul Metrorex SA.

Scopul acestor activități de pregătire vizează protecția populației, călătorilor și a altor categorii de personal, care își desfășoară activitatea în incinta rețelei de metrou sau în proximitatea acesteia”, se arată într-un comunicat de presă. 

Acțiuni demarate din 2015 

Acțiunile de verificare și înlăturare a posibilelor vulnerabilități cu care se pot confrunta pompierii, în cazul producerii unei situații de urgență la metrou, au fost demarate încă din anul 2015.

ISUBIF va continua să desfășoare activități operativ – preventive, prin executarea periodică de recunoașteri și exerciții la nivelul tuturor magistralelor, respectiv pentru monitorizarea permanentă a evenimentelor care pot pune în pericol siguranța utilizatorilor rețelei de transport cu metroul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel