Pompier român, EROU în Bulgaria. Cum a salvat un bărbat de la moarte
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 05 sep 2020, 22:10
WhatsApp
Foto: ISU Argeș
Foto: ISU Argeș
Un pompier român a devenit erou în Bulgaria după ce a salvat un bărbat. 

Un pompier român a devenit erou în Bulgaria după ce a salvat o persoană de la înec din piscina unui hotel din stațiunea Albena. Plutonier adjutant Căplănuși Nicolae l-a scos pe bărbat imediat din apă și i-a aplicat manevre de resuscitare. 

”În după-amiaza zilei de ieri, în Bulgaria, mai exact în stațiunea Albena, un bărbat român aflat în concediu, a fost pe punctul de a-și pierde viața în piscina hotelului unde era cazat. Întâmplarea a făcut ca un coleg de al nostru, domnul plutonier adjutant Căplănuși Nicolae, de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung, să fie prin preajmă și să observe scena în care bărbatul se zbătea în apa adâncă.

A sărit și l-a scos din apă 

Nu a ezitat nici o clipă, a sărit îmbrăcat și l-a scos pe bărbat în grabă din apă. Începuse să se invinețească și nu respira, salvatorul i-a aplicat manevrele învățate la cursul de prim ajutor, iar bărbatul a început să elimine apa din plămâni și să tragă aer puternic dintr-o dată. Omul a fost salvat!

Nu este prima viață salvată 

Nu este prima viață salvată, printre multe altele mai putem menționa două cazuri: în 2011 a mai salvat o persoană care se înecase cu o bucată de carne, iar anul acesta se afla în trafic când o autocamionetă a luat foc, acesta s-a asigurat că participanții la trafic nu vor fi victimele unei posibile explozii. Bucuria pe care a trăit-o colegul nostru... Este imposibil de descris... Acesta ne-a mărturisit că de fiecare dată și-a făcut doar datoria, însă nu se afla la serviciu, a dat dovadă de spirit civic și pentru asta oricine merită apreciat. Am putea spune că a avut noroc, căci a fost omul potrivit la locul potrivit, dar norocul a fost de partea celora pe care i-a salvat. Suntem onorați că face parte din echipa ISU Argeș și deși nu este superman, este unul dintre eroii zilelor noastre. P. S. Colegul nostru este bărbatul în tricou roz, alături de managerul hotelului”, a precizat ISU Argeș pe pagina oficială de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?