Pomelo, beneficii. Combate RETENȚIA APEI în organism, previne INFECȚIILE PULMONARE, CARIILE, MIGRENELE și CANCERUL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
La dimensiunile pe care le are, poate fi considerat cu ușurință un uriaș al fructelor. Prezent din abundență în hypermarketuri în sezonul rece, proprietățile sale tămăduitoare sunt pe măsura mărimii sale.

Originar din țările Asiei de Sud-Est și cultivat pentru prima dată pe teritoriul actualei Malaezii, pomelo-ul a ajuns să fie un adevărat simbol în cultura chineză, locuitorii acestei țări crezând cu convingere că fructul îi apără de rele. Și pe bună dreptate.

Pomelo este bogat în vitamine, minerale, substante active și detoxifiante, având din abundență magneziu, sodiu, potasiu, litiu, calciu și vitaminele A, C, D, E, K, respectiv pe cele din complexul B, care reduc stresul oxidativ și refac depozitele energetice.

Previne cancerul de colon

Datorită ingredientelor active care inhibă dezvoltarea celulelor bolnave, fructele de pomelo au capacitatea de a preveni cancerul de colon, arată studiile. De asemenea, pomelo conține o cantitate semnificativă de fibre, nutrienți care ajută la detoxifierea organismului și la îmbunătățirea digestiei, păstrând în același timp sănătatea organelor interne.

Previne bolile cardiovasculare

Pulpa fructului este bogată în potasiu, un mineral care reglează nivelul tensiunii arteriale, previne înfundarea arterelor și curăță sângele de depunerile grase. Astfel, consumul de pomelo poate ajuta la prevenirea temutelor boli cardiovasculare.

Citește și: "APA" deşertului, previne CANCERUL, maladiile ALZHEIMER şi PARKINSON 

Combate retenția apei în organism

Tot datorită potasiului, responsabil pentru eliminarea apei din țestuturi și pentru diminuarea absorbției de sodiu, consumul acestui fruct ajută la combaterea retenției de apă din organism. 

Previne infecțiile pulmonare

Studiile arată că persoanele care consumă frecvent pomelo au sanșe mult mai mici de a suferi infecții pulmonare, față de cele care nu-l consumă deloc. Plin de vitamina C, pomelo întărește sistemul imunitar și te ferește de complicațiile unei răceli sau ale unei gripe.

Previne apariția cariilor

Specialiștii susțin  că în acest fruct se găsesc ingrediente active care protejează smalțul dinților și previn apariția cariilor.

Reduce oboseala

În perioadele de efort fizic susținut, pomelo-ul poate fi de folos în refacerea energiei. În plus, datorită vitaminelor din complexul B și a magneziului, contribuie la buna funcționare a sistemului nervos.

Combate căderea părului

Conținutului ridicat de vitamine și minerale din fruct ajută la combaterea căderii părului și poate reda podoabei capilare strălucirea și aspectul sănătos.

Previne migrenele

Pomelo-ul hidratează optim țesuturile și previne inflamarea celulelor creierului, prevenind astfel migrenele.

Păstrează pielea tânără și elastică

Pomelo are proprietati antiaging, atât datorită conținutului ridicat de vitamina C, cât și datorită antioxidanților puternici care se regăsesc în miez și coajă. Totodată, conține și spermidină, un compus care ajută la refacerea celulelor pielii și încetinește îmbătrânirea.

Ajută la slăbit

Aceste fructe conțin enzime care contribuie la digerarea rapidă a alimentelor și la transformarea lor în energie, nu în depozite adipoase. Mai mult, potolește rapid foamea, hidratează, revigorează și inhibă pofta de mâncare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel